Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Dobro izkoriščeni lepi dnevi

Komunalni vestnik: Dobro izkoriščeni lepi dnevi

Zgodnjo pomlad delovne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik s pridom izkoriščajo za nadaljevanje del na investicijskih projektih Občine Kamnik in izvajanje različnih vzdrževalnih del.

Tedenski vestnik KPK (od 19. do 25. 02.2019)

Izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

Gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v prejšnjem tednu nadaljevale z izgradnjo sekundarne kanalizacije in vodovoda na območju Tuhinjske doline.

Na gradbiščih v Soteski in na Markovem, kjer delavci Komunalnega podjetja Kamnik trenutno izvajajo dela, je napredek opazen iz tedna v teden, marsikje pa so tamkajšnji prebivalci že priključeni na novo kanalizacijsko omrežje.

 

V tem tednu pa so bili s pomočjo namenskega stroja na Markovem izvedeni tudi preboji pod cesto, kar je omogočilo, da je promet po tamkajšnjih cestah potekal domala nemoteno.

Rekonstrukcija vodohrana v Črni

Zelo dobro napredujejo tudi rekonstrukcijska dela na vodohranu v Črni pri Kamniku, kjer se je v preteklem tednu nadaljevalo z izgradnjo betonirane kamnite zložbe, fasade in polaganjem hidroizolacije ter tudi keramike v samem objektu, že kmalu pa bo urejena tudi okolica samega vodohrana, ki bo iz sanitarnih oz. varnostnih razlogov ograjen z žično ograjo.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

V minulem tednu je bilo precej dela ponovno opravljenega tudi na občinskih cestah in javnih poteh, ki bi bile marsikje, razen sprotnega krpanja, potrebne celovite obnove, za katero pa Občina Kamnik zaenkrat še ni zagotovila sredstev.

 

Na asfaltnih cestah so bile prejšnji teden pokrpane udarne jame med zaselki: Pšajnovica – Laseno ter Motnikom in Zajasovnikom, na makadamskih cestah pa so bile pokrpane luknje na cesti Markovo – Studenca in v Stebljevku, medtem ko so bile ob cesti Mali – Veliki Rakitovec posekane veje, razen tega pa je bila strojno očiščena tudi Podlimbarska pot.

 

Zimske akcije: Ob zaključku zimske sezone sta bili minuli teden izvedeni le dve manjši zimski akciji, in sicer 20. in 21. 2. 2019, ko je bilo potrebno zaradi nizkih temperatur in poledice strojno posuti nekaj cest na Smrečju v Črni in Gozdu ter v industrijski cona na Ljubljanski cesti, Tomšičevi ulici, Trg prijateljstva, Maistrovi ulici in Usnjarskem mostu.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Razen že naštetega, so delavci Komunalnega podjetja Kamnik minuli teden opravili tudi več rednih vzdrževalnih del na kanalizacijskem in vodovodnem omrežju, sistemu javne razsvetljave, poskrbeli pa so tudi za nemoteno opravljanje pokopališke službe in vzdrževanje pokopališč.

V okviru omenjenih del je bilo preglednih več črpališč in vodovodnih objektov, izpraznjeni so bili koši za smeti in pasje iztrebke, zamenjani in popisani številni vodomeri v gospodinjstvih ter industrijskih objektih, odpravljene nepredvidene napake na vodovodnem sistemu, sanirane napake na sistemu javne razsvetljave, razen tega pa so bila, kot vsak teden, izvedena še druga številna redna in nujna vzdrževalna dela.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 26. 2. in 4. 3. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: BUČ-RAVNE
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: CIRKUŠE V TUHINJU
 • Posek vej: SIDOL, ŽAGA PODSTUDENEC
 • Nasip bankin: MARKOVO, STUDENCA, ZAKAL
 • Zimske akcije (po potrebi
 • Nadaljevanje del izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini (Soteska in Markovo)
 • Nadaljevanje rekonstrukcije vodohrana v Črni
 • Redna vzdrževalna dela: pregled črpališč, praznjenje košev za smeti in košev za pasje iztrebke, dela na tržnici, čiščenje kanalizacije idr.
 • Čiščenje greznic po planu in naročilu strank.
 • Montažo vodomerov in novih vodnih jaškov.
 • Redno vzdrževanje javne razsvetljave: pleskanje kandelabrov (MEKINJE, TUNJICE, ŠOLSKA ULICA).
 • Vzdrževanje vodovodnih črpališč, dela na črpališčih kanalizacije.
 • Vzdrževanje semaforjev.
 • Priklop črpalke (VELIKA LAŠNA).
 • Redna vzdrževalna dela vzdrževanje poti, čiščenje mrliških vežic – ŽALE, idr.
 • Pogrebne storitve.
 • Druga nujna vzdrževalna dela

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela tudi zamaknejo.

Hitro sporočanje stanja števca na vodomeru

Za konec tokratnega vestnika pa še informacija, ki utegne koristiti vsem občanom, ki bi želeli plačevati dejansko porabo pitne vode glede na stanje števca na obračunskem vodomeru.

Obračunski vodomer je vodomer, s katerim se meri poraba pitne vode iz javnega vodovoda, v Komunalnem podjetju Kamnik pa omogočajo, da stanje le-tega lahko sporočite tudi preko OBRAZCA, ki ga najdete na spletni strani Komnalnega podjetja Kamnik.

Na ta način vam bo poraba vode zaračunana po dejanski porabi, v sporočilu, ki ga pošljete najkasneje do 25. dne v tekočem mesecu, pa navedite:

 • vaš naslov,
 • številko odjemnega mesta in seveda
 • STANJE ŠTEVCA!

Enostavno in hitro  http://www.kpk-kamnik.si/

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve