Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Uspešno in hitro izvedena vzdrževalna dela na vodovodnem sistemu

Komunalni vestnik: Uspešno in hitro izvedena vzdrževalna dela na vodovodnem sistemu

Nekoliko krajši, vendar precej mrzel delovni teden je minil v znamenju obsežnejših zimskih akcij, čiščenju muld, krpanju in »plombiranju« cestnih škrbin, saniranju posledic manjših plazov ter izvedbi nujnih ter zahtevnih vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu, ki so bila izvedena zelo hitro in uspešno, tako da naših vzdrževalcev ni imelo časa zebsti.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

NAPOVED ZAKLJUČKA DEL V MARKOVEM

V prekratkem tednu je bilo potrebno pošteno zavihati rokave in s pospešenim tempom nadaljevati začeto v Markovem, kjer že od lani nastaja novo kanalizacijsko omrežje. Kljub temu, da delovni pogoji gradbeni ekipi niso prizanašali, pa se dela vendarle približujejo koncu. Do konca je potrebno izvesti še glavni kanal in postaviti zadnji jašek in izvesti priključke. Dela bodo predvidoma zaključena v prihodnjem tednu, ko bo naša ekipa s planiranjem in urejanjem terena dosegla končni cilj.

POSIPANJE, KRPANJE IN PLOMBIRANJE CEST

Spričo mraza se je v tem tednu na cestah pojavila konkretna poledica, ki je zahtevala nadpovprečno posipanje cest, obenem pa tudi sanacijo več cestnih odsekov ter splošno zagotavljanje normalne prevoznosti. Poleg obdelovanja najbolj kritičnih delov cest, brvi in mostov, je bilo na določenih območjih potrebno odstranjevati tudi debele ledene plošče. Najbolj kritične smo zabeležili na Žalah, na Poti na Poljane, v Rudniku in Vasenem.

 

Načete ceste so v tem tednu vsaj nekoliko boljšo podobo pokazale v Godiču, Mekinjah, Motniku, Zajasovniku in Snoviku, kjer se je tekom tedna opravljalo krpanje s hladno maso.  Še več dela je bilo v Zgornjem Motniku, kjer se je na več odsekih izvajalo ti. plombiranje ceste, z nasutjem sten, izvedbo tampona in končnim utrjevanjem ceste. Luknje so nastale tudi na makadamu v Lanišah, vendar so naše ekipe to težavo kaj hitro opravile ob koncu tedna.

RAZNA VZDRŽEVALNA DELA

Precej kamenja, ali bolje rečeno skal, se je to pot znašlo na cesti proti Palovčam. Prav tako ne gre brez popravil prometne signalizacije. Poškodovane oz. dotrajane prometne znake smo zamenjali na Lazah on v Zgornjem Tuhinju,  na prometno zelo izpostavljenem prehodu za pešce pri gostilni Mlakar na Duplici, pa je bil, za trenutno zagotavljanje varnosti, postavljen še začasni prometni znak.

KLASIČNE MULDE, MANJ KLASIČNI PLAZOVI

V Vasenem in Veliki Lašni smo očistili mulde in iz njih odstranili odvečno kamenje. Zaradi udrtega terena ob  cesti Bela – Motnik se je v zdajšnji fazi izvedla zaščita problematičnega odseka ceste. Plazoviti teren pa jo je zagodel tudi na Krivčevem, kjer se je naša ekipa v preteklem tednu ukvarjala z ostranitvijo zemeljskega plazu, ki se je sprožil na cesto, kar pa je najbrž zgolj začasna rešitev, saj bi težavo na dolgi rok bržkone še najbolje odpravil oporni zid.

 

USPEŠNO IN HITRO IZVEDENA MENJAVA ZASUNA V PODGORJU

Zelo zahtevno delo je v tem tednu čakalo našo vodovodno ekipo, ki se je v soboto zjutraj lotila napovedane menjave zasuna na glavnem vodu vodooskrbnega sistema v Podgorju, preko katerega se z vodo oskrbuje domala ves južni del občine, zaradi česar je prišlo do kratkotrajne motnje pri oskrbi s pitno vodo na območju Podgorja, Duplice, Šmarce, Volčjega Potoka in Križa.

Kljub ostremu mrazu, pa naših vzdrževalcev ni imelo časa zebsti, saj so se dela lotili z vso zagnanostjo in zahtevno delo, ki ga je bilo potrebno nujno opraviti, saj bi v nasprotnem primeru kaj lahko prišlo tudi do večjih in nepredvidenih motenj pri oskrbi z vodo, opravili hitreje, kot je bilo načrtovano, saj je voda po ceveh stekla že okoli poldneva.

Fantje si za dobro opravljeno delo zagotovo zaslužijo vse pohvale, občanom oz. uporabnikom vodovodnega sistema na omenjenem območju, pa se še enkrat zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje ob sobotni začasni prekinitvi dobave vode.

 

Tudi v prihodnjem tednu bomo napovedan polarni mraz v Komunalnem podjetju Kamnik preganjali z delovno vnemo, saj imamo načrtovano izvedbo sledečih del.

TEDENSKI NAČRT DEL: za obdobje od 15.02.2021 do 21.02.2021       

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI  

 • Ureditev makadamske ceste: Motnik, Špitalič…
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Cirkuše, Liplje…
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Šolska, Bistričica, Zakal…
 • Čiščenje muld: Rudnik, Žale, Tunjice…
 • Čiščenje jaškov: Žale, Tunjice
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest

ZIMSKA SLUŽBA       

 • Posipanje in pluženje po prilogi ZS
 • Merjenje slanosti

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN

 • Praznenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznenje, odvoz in deponiranje vsebine koša za pasje iztrebke

VZDRŽEVANJE METEORNE KANALIZACIJE 

 • Ureditev odvodnjavanja Rudnik – galerija Repanšek

VZDRŽEVANJE TRŽNICE       

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
 • Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve