Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: V Mekinjah bodo že kmalu varnejši pred meteornimi vodami

Komunalni vestnik: V Mekinjah bodo že kmalu varnejši pred meteornimi vodami

V preteklem delu se je nadaljevala izgradnja komunalne infrastrukture na območju Tuhinjske doline, rekonstrukcija vodohrana v Črni, opravljena so bila številna vzdrževalna dela, v Mekinjah pa so delavci Komunalnega podjetja Kamnik začeli s prepotrebno in že dolgo ter težko pričakovano sanacijo meteorne kanalizacije.

Tedenski vestnik KPK (od 8. do 14. 1. 2018)

Sanacija meteorne kanalizacije v Mekinjah

Komunalno podjetje Kamnik je v tem tednu začelo s temeljito sanacijo meteorne kanalizacije v Mekinjah, kjer je meteorna voda v preteklosti tamkajšnjim prebivalcem že večkrat povzročala precejšnje težave in tudi škodo. Ker obstoječa meteorna kanalizacija ne zadovoljuje potrebam odvodnjavanja, se bo vzporedno zgradil še dodaten meteorni kanal v dolžini cca. 100 metrov.

Sanacija omenjene meteorne kanalizacije bo potekala predvidoma od 14. 01. 2019 do 7. 02. 2019. V času trajanja del pa bo, na odseku od hišne številke Cankarjeva 49 do hišne številke Cankarjeva 52, veljala delna zapora lokalne ceste med Mekinjami in Godičem ter popolna zapora pločnika.

Zaradi prekopa križišča bo v istem obdobju dva dni povsem zaprta lokalna cesta Mekinje (Pot na Jeranovo) – Zduša.

Izgradnja kanalizacije v Tuhinjski dolini

Minule dni se je nadaljevala tudi izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda na območju Tuhinjske doline.

Dela trenutno potekajo v Srednji vasi in v Soteski, kjer se, razen kanalizacije in vodovoda, obnavlja tudi meteorna kanalizacija, polaga vode za telekomunikacijo, izvaja zemeljska dela za javno razsvetljavo ter na mestih, kjer je to potrebno, vgrajuje tudi črpališča.

Rekonstrukcija vodohrana v Črni

V Črni pri Kamniku se nadaljujejo tudi dela rekonstrukcije tamkajšnjega vodohrana, ki v veliki meri že kaže svojo novo, povsem obnovljeno in nadgrajeno podobo. Obnovitvena dela dobro napredujejo, če pa bodo to dopuščale temperature, pa se bo z deli nadaljevalo tudi v tem tednu.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so v prejšnjem tednu poskrbele za vzdrževanje še nekaj odsekov občinskih cest in javnih poti.

Pokrpane so bile makadamske ceste: TUNJIŠKA MLAKA-GMAJNICA, TUNJICE – ZADNJI VRH, SPODNJE STRANJE – ZAKAL, LANIŠE – STOLNIK, BRIŠE – SOTESKA, ob cestah BRIŠE-SOTESKA, MARKOVO, STUDENCA-PODLOM, MOTNIK-ZGORNJI MOTNIK so bile posekane veje, dobršen del preostalih cest, pa so bile deležne posipanja in soljenja oz. zimske službe.

Pozimi je potrebno poskrbeti tudi za odročnejše zaselke.

Zimska služba

Ekipe zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik so se na teren odpravile 2., 4., 5., 7., 9., 10. in 12. januarja. Večino dni je bilo opravljeno preventivno posipanje (mešanica, pesek, sol, moker posip), 8. 1., ko je zapadel sneg, pa ponekod tudi pluženje.

V navedenem obdobju je bilo spluženih okoli 40 km cest ter (skupaj) posutih okoli 965 km cest in javnih poti. Glede na vremensko napoved, pa utegne zimska služba v veliki meri zaznamovati delovni utrip tega in prihodnjega tedna.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Kanalizacija

Minuli teden so delavci Komunalnega podjetja Kamnik opravili tudi precej vzdrževalnih del na kanalizacijskih sistemih.

Zaradi potrebe po dodatnem odvajanju meteornih voda je bila na bila na Ljubljanski cesti in ulici Vilka Rožiča izvedena sanacija meteorne kanalizacije oz. izvedba dveh dodatnih ponikovalnic in požiralnikov.

 

Na Novem trgu je bil saniran iztok meteorne kanalizacije, na črpališču Košiše se je začelo z vgrajevanjem sistema za aeracijo, kar bo preprečilo anaerobne procese razkrajanja in pojav smradu, skladno s tedenskim načrtom, pa so bili opravljeni tudi redni pregledi in čiščenje objektov na kanalizaciji.

Čiščenje greznic

V zimskem času Komunalno podjetje Kamnik čiščenje greznic izvaja zgolj po naročilu in prilagojeno vremenskim razmeram, medtem ko se bo z mesecem marcem ponovno pričel z redni odvozom grezničnih gošč in blata iz malih čistilnih naprav. Odvoz bo potekal po terminskem planu, uporabniki pa bodo o tem pisno obveščeni najmanj 8 dni pred predvidenim odvozom.

Vodovod

Minuli teden je bil izvedena obnova hišnega priključka, opravljeno redno vzdrževanje objektov, vodohranov, črpališč, popravilo okvar, izvaja pa se tudi redna menjava vodomerov.

Na vodnih sistemih v upravljanju Komunalnega podjetja Kamnik je priključenih več kot 5100 vodomerov. Vodomere namešča, zamenjuje, vzdržuje in odčitava izključno upravljavec, ki skrbi tudi za pravočasno overjanje vodomerov. Upravljavec skrbi za vzdrževanje vodomerov in redne preizkuse. Rok za redne overitve vodomerov znaša 5 let (Pravilnik o meroslovnih zahtevah za vodomere, Ur.l. RS, št. 26/2002).

Javna razsvetljava

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so v minulem tednu poskrbeli tudi za redno vzdrževanje na javni razsvetljavi, nadaljevali z demontažo novoletne okrasitve, obenem pa drogove javne razsvetljave označevali z ustreznimi nalepkami.

Vzdrževanje pokopališč

Na pokopališčih na Žalah, v Mekinjah, v Podgorju in v Nevljah so se izvajala redna vzdrževalna dela: vzdrževanje poti, čiščenje mrliških vežic, pometanje asfalta in parkirišč, čiščenje odtočnih mrež, izvajale pa so se tudi pogrebne storitve.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 15. in 21. 1. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • Ureditev bankin: KRŠIČ, NEVLJE
 • Posek vej: ŠPITALIČ, ZGORNJI TUHINJ, LOKE
 • Zimske akcije na občinskih cestah in javnih poteh
 • Nadaljevanje del izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini
 • Nadaljevanje rekonstrukcije vodohrana v Črni pri Kamniku
 • Nadaljevanje sanacije meteorne kanalizacije v Mekinjah
 • Praznjenje košev za smeti in demontaža zaradi petard uničenih košev za smeti.
 • Popravilo vodovodne okvare na Samostanski ulici
 • Čiščenje vodooskrbnih objektov IVERJE, LESENO
 • Redno menjavo vodomerov
 • Nadaljevanje demontaže novoletne krasitve.
 • Nujna vzdrževalna dela na javni razsvetljavi, vodovodu in kanalizaciji (Tunjice – menjava plovca za vklop črpalk).
 • Redna vzdrževalna dela

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela tudi zamaknejo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve