Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Začela se je gradnja nove povezovalne kolesarske poti

Komunalni vestnik: Začela se je gradnja nove povezovalne kolesarske poti

Kljub temu, da se v vročih poletnih in dopustniških dneh delovno vzdušje običajno vsaj malo umiri, je vozila in delavce Komunalnega podjetja Kamnik vsak dan moč srečati in videti na različnih koncih občine Kamnik.

Tedenski vestnik KPK

Dopusti in vročina gor ali dol, javni komunalni sistemi morajo brezhibno delovati, mesto in občina pa morata biti, vsaj kolikor to dopuščajo skromno odmerjena sredstva, urejena in čista, narediti je potrebno še kaj novega, nemalokrat pa na hitro odpraviti tudi kako nepredvideno okvaro ter odpraviti posledice močnih poletnih neviht.

Začetek gradnje nove kolesarske poti v Kamniku

Za razliko od prejšnjih zaporednih poletij, ko je center Kamnika spominjal na gradbišče, je letošnje poletje v starem mestnem jedru razmeroma mirno, saj delavci Komunalnega podjetja Kamnik opravljajo pretežno vzdrževalna dela.

Da pa bi občinska gradbena sezona vendarle ne šla povsem v ničje razveseljivo, da se je v tem tednu začela izgradnja nove povezovalne kolesarske poti.

Izvajalec del je Komunalno podjetje Kamnik, povezovalna kolesarska pot pa bo z varnimi kolesarskimi potmi povezala obstoječe postaje za izposojo koles Kamkolo. Na trasi bodo odpravljene vse ovire za kolesarje, hkrati pa se bodo vzpostavile nove ustrezne ‘peš’ povezave.

Dela so se začela z ureditvijo križišča pri glavni železniški postaji, sledila pa ji bo ureditev kolesarske in pešpoti ob Kovinarski cesti ter ureditev povezovalne poti med tema lokacijama, z nadaljevanjem do knjižnice.

Vzdrževanje in urejanje občinskih cest

Vzdrževalne ekipe KPK, ki skrbijo za urejanje in vzdrževanje občinskih javnih cest in poti, vseh skupaj je okoli 420 kilometrov, so od začetka julija, v okviru precej skromno odmerjenih sredstev namenjenih vzdrževanju cest, vseeno poskrbele za ureditev kar nekaj cest in poti.

 

Predvsem na območju Tuhinjske doline je bilo potrebno popraviti makadamske javne ceste in poti, ki so jih dodobra razbrazdale in uničile nedavne ujme, zaradi katerih je bilo potrebno očistiti tudi jaške in propuste, ceste pa vzpostaviti v prvotno stanje.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so poskrbeli tudi za košnjo javnih površin na različnih lokacijah, poskrbeli za odstranitev motečega grmičevja in vej, popravili nekaj stebričkov in prometnih znakov ter pokrpali nekaj asfaltnih cest, opravili pa še vrsto drugih vzdrževalnih del.

Sanacija plazu na Žalah in v Stranjah

Na Žalah je bila sanacija plazu oz. cestnega usada že dokončana, pri čemer je bil odsek na novo asfaltiran, brežina nad cesto pa utrjena z mrežo iz naravnih vlaken.

V Stranjah podobna dela še potekajo. Oporni zid je že zgrajen, potrebno pa je urediti še odvodnjavanje ter sanirati vozišče, ki se odslej, vsaj ne na tem mestu, zagotovo ne bo več posedalo in lezlo po bregu.

Izgradnja kabelske kanalizacije v Šmarci

Živahen delovni utrip je že kar nekaj časa zaznati tudi v Šmarci, kjer se nadaljujejo dela izgradnje kabelske kanalizacije. Marsikje je le-ta že dokončana, tako da so na posameznih ulicah prekopi tudi že na novo asfaltirani.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Kot smo tega že vajeni, so delavci KPK poskrbeli tudi za nemoteno delovanje ter vzdrževanje javnih komunalnih sistemov, redno praznjenje košev za smeti in greznic, nemoteno delovanje tržnice, pometanje ulic, odpravo napak in okvar ter druga dela, ki jih opravljajo vsak teden.

Med pomembnejšimi deli gre zagotovo omeniti preboj z betonom in lubjem zamašene meteorne kanalizacije, ki so jo delavci KPK, na lastno pobudo in z nemalo truda, uspeli prebiti in odmašiti domala v zadnjem trenutku, saj je še istega večera zgornji del Tuhinjske doline zajelo novo neurje z močnimi padavinami. Po zaslugi delavcev KPK, pa gasilcem tokrat ni bilo potrebno reševati tamkajšnjega bencinskega servisa, skozi katerega je pred tem že lep čas tekel pravi potoček.

 

Gradbene ekipe KPK so v minulih dneh začele tudi z dograditvijo oz. povezavo dveh vodovodnih sistemov, in sicer Gozd – Studenca, ki se naprej nadaljuje s povezavo z Markovim.

Delo spričo precej zahtevnega terena ni ravno najbolj enostavno, kljub temu pa bo, po načrtih nekako do konca tega meseca, izvedeno tako kot je treba.

 

Opravljena je bila tudi vrsta drugih, manjših vzdrževalnih del na javnih komunalnih sistemih, v tem tednu pa je bila, zaradi pojava glodalcev, ponovno izvedena deratizacija dela kanalizacijskega sistema v Kamniku.

Kot vedno, je bilo poskrbljeno tudi za kvalitetno in nemoteno organizacijo pogrebne službe ter vzdrževanje pokopališč in poslovilnih vežic, ki jim v Komunalnem podjetju Kamnik, tudi zaradi pietete do vseh pokojnih, posvečajo še psebno pozornost.

Skratka, kljub vročim poletnim dnem, ki jih je najlepše preživeti nekje v prijetni hladni senci, delavci Komunalnega podjetja Kamnik skrbijo, da javni komunalni sistemi nemoteno delujejo, skrbijo za urejanje okolico ter gradijo novo infrastrukturo, obenem pa miomogrede vsakodnevno poslušajo tudi predloge in pritožbe občanov, ki opozarjajo na različne stvari, ki bi jih bilo dobro ali celo nujno potrebno urediti, česar se zavedajo tudi kamniški komunalci.

Sami sicer z veseljem in kvalitetno postorijo vse, kar jim je naročeno in zaupano, vendar nimajo te moči, da bi odločali kaj je potrebno urediti. Odločitve se namreč sprejemajo drugje, vseeno pa predloge in pritožbe občanov, skupaj s svojimi opažanji s terena, vestno posredujejo pristojnim na Občini Kamnik, tako da le-te ne ostanejo neopažene in slej ko prej, če se le najde denar,  vendarle pridejo na vrsto.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve