Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Zima, zima, bela, nalaga še več dela…

Komunalni vestnik: Zima, zima, bela, nalaga še več dela…

Minuli teden se je, spričo snežnih padavin, odvila zaenkrat najobsežnejša zimska akcija letos, kljub temu pa so delovne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, razen opravljanja zimske službe, nadaljevale tudi s številnimi deli na različnih gradbiščih.

Tedenski vestnik KPK (od 15. do 21. 1. 2019)

Zimska služba

Konec prejšnjega tedna, 18. 1. 2019, je stekla najobsežnejša akcija zimske službe. Aktivnosti pričele že ob 4. uri zjutraj, ko dež še ni prehajal v sneg. Ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so sprva izvajale preventivno posipanje asfaltnih in makadamskih cest, poleg delavcev KPK, pa je bilo na terenu prisotnih tudi dvanajst kooperantov, ki skrbijo za zimske akcije na vnaprej predvidenih lokacijah.

Preventivno posipanje se je izvajalo do 6. ure zjutraj – domala po celotni občini (center z okolico, Brezje nad Kamnikom, Oševek-Briše, Tuhinjska dolina, Žale, Stranje, Černivec, Podhruška, Polana, Sovinja Peč, Studenca, Markovo, Poreber, Znojile, Sela, Buč, Ravne, Šmartno, Gradišče in drugje, ko pa je, okoli 6:30, dež začel prehajati v sneg, pa je bilo potrebno pluženje in hkrati že drugo posipanje.

V višjih predelih je ta dan zapadlo tudi do 15 cm snega, nižje pa nekako do 5 cm snega, zaradi česar je bilo nujno potrebno izvesti tudi posipanje podhodov in brvi, razmere na cestah pa je ves čas spremljal preglednik cest.

 

Strojno je bilo posutih okoli 510 km cest (vštevši večkratno posipanje), ročno pa okoli 9.500 m2 površin. Istega dne je bilo spluženih približno 470 km občinskih cest in javnih poti.

Druga akcija je potekala dan kasneje, 19. 1. 2019, ko je bilo strojno posutih okoli 345 km cest in ročno okoli 5.600 m2 površin, spluženih pa je bilo še okoli 37 km cest.

V obeh dneh je bilo porabljenega okoli 510.000 kg posipa (mešanica, pesek, moker posip).

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Razen posipanja in pluženja cest, pa so delavci Komunalnega podjetja Kamnik v minulem tednu poskrbeli tudi za ureditev bankin ob občinskih cestah na Kršiču in v Nevljah, posek vej v Špitaliču, Zgornjem Tuhinju in na Lokah, obenem pa sanirali tudi meteorno kanalizacijo na delu Ljubljanske ceste v Kamniku in v Godiču.

Investicijski projekti

Kljub zimi, nizkim temperaturam in snegu, ki občasno nekoliko otežijo oz. celo zavrejo dela na investicijskih projektih Občine Kamnik, so se dela na gradbiščih v Mekinjah, Črni in Tuhinjski dolini nadaljevala tudi v preteklem tednu.

Sanacija meteorne kanalizacije v Mekinjah

Na Cankarjevi cesti v Mekinjah so se tako nadaljevala dela sanacije meteorne kanalizacije, ki bo v veliki meri odpravila težave, ki jo je, domala ob vsakih večjih padavinah, tamkajšnjim prebivalcem povzročala meteorna voda. S sanacijo obstoječe meteorne kanalizacije, predvsem pa z izgradnjo novega meteornega kanala v dolžini kakih 100 metrov, pa si bodo lastniki hiš, ki so morali svoje premoženje nemalokrat braniti tudi s protipoplavnimi vrečami, lahko končno oddahnili.

Izgradnja kanalizacije v Tuhinjski dolini

Minule dni so se nadaljevala tudi dela izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini.

Dela trenutno potekajo v Srednji vasi in v Soteski, kjer se je tudi v prejšnjem tednu nadaljevalo z izgradnjo kanalizacije, vodovoda, meteorne kanalizacije, polaganjem telekomunikacijskih vodov in vodov javne razsvetljave.

Rekonstrukcija in dozidava vodohrana v Črni

Prav lepo napredujejo tudi rekonstrukcijska dela vodohrana v Črni pri Kamniku, kjer je bilo v prejšnjem in v tem tednu izvedeno več različnih del, ki bodo že kaj kmalu tamkajšnjim prebivalcem zagotovila nemoteno dobavo čiste pitne vode.

Vzdrževanje kanalizacje, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališčih

Razen naštetih del so ekipe Komunalnega podjetja Kamnik v prejšnjem in tem tednu poskrbele tudi za redna vzdrževalna dela na kanalizaciji, vodovodu, javni razsvetljavi in pokopališčih.

V Košišah se je nadaljevalo z deli nadgradnje kanalizacijskega črpališča, s čemer se bo zmanjšal smrad, ki se občasno pojavlja v okolici črpališča, na številnih drugih mestih pa je bilo poskrbljeno za redna vzdrževalna dela na kanalizaciji ter čiščenje greznic, izpraznjeni so bili koši za smeti, nekaj izmed njih, ki so jih uničile petarde, pa je bilo zamenjanih.

Na Samostanski ulici je bila odpravljena okvara vodovodne napeljave, zamenjanih je bilo precej vodomerov, izvedena pa so bila tudi druga redna vzdrževalna dela.

 

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so v preteklih dneh nadaljevali tudi z demontažo novoletne okrasitve v centru mesta, obenem pa opravili še nekaj nujnih vzdrževalnih del na javni razsvetljavi ter drugih električnih inštalacijah občinske komunalne infrastrukture.

Kot običajno, so kamniški komunalni delavci poskrbeli tudi za vzdrževanje pokopališč na Žalah, v Mekinjah, Podgorju in v Nevljah, kjer je bilo potrebno čiščenje mrliških vežic, vzdrževanje poti, prav tako pa so se opravljale tudi pogrebne storitve, saj je bilo v tekočem tednu kar sedem pogrebov.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 22. in 28. 1. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: SNOVIK-KOČEVO
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: VOLČJI POTOK
 • Posek vej: VRANJA PEČ-ZGORNJE PALOVČE, PŠAJNOVICA
 • Sanacija meteorne kanalizacije: MEKINJE (Cankarjeva cesta)
 • Zimska akcija
 • Nadaljevanje del izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini (Srednja vas, Soteska)
 • Nadaljevanje del rekonstrukcije vodohrana v Črni pri Kamniku (če bodo to dopuščale temperature)
 • Nadaljevanje sanacije meteorne kanalizacije v Mekinjah
 • Nadgradnja črpališča v Košišah (ukrepi za zmanjšanje smradu)
 • Redna vzdrževalna dela: pregledi in čiščenje objektov, čiščenje in snemanje kanalizacije (Mekinje, Kamnik center, Streliška cesta idr.)
 • Čiščenje greznic po planu in naročilu strank
 • Praznjenje košev za smeti in montaža uničenih (petarde) košev za smeti
 • Popis vodomerov (industrija in gospodinjstvo)
 • Čiščenje vodovodnih objektov (Županje njive, Brezje, Godič, Slevo)
 • Popravilo okvar in redna menjava vodomerov
 • Dela v okviru investicijskih projektov (Soteska in Srednja vas)
 • Nadaljevanje demontaže novoletne krasitve (Keršmančev park)
 • Nujna vzdrževalna dela na javni razsvetljavi, vodovodu in kanalizaciji (Vranja peč – menjava tlačnega stikala, Podgorje – menjava reflektorja)
 • Menjava kandelabra v Podgorju (prometna nesreča)
 • Reševanje pripomb (v sodelovanju z občino) na osvetlitev Kamnika – ogled mesta Kamnik
 • Redna vzdrževalna dela

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela tudi zamaknejo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve