Naslovnica / KULTURA / Korenine narodov v Domu kulture Kamnik

Korenine narodov v Domu kulture Kamnik

Včeraj zvečer se je v DKK odvil prav poseben spektakel, ki je zbrane popeljal v  Črno goro, Srbijo, Bosno in še kam.

Kulturno in športno društvo Sandžak v Sloveniji je namreč pripravilo folklorno predstavo z naslovom Iz roda v rod s katero so predstavili bogato tradicijo bošnjaške kulture. Nekateri priseljeni za boljši jutri, drugi rojeni v Sloveniji – vsi se z obstojem društva trudijo obdržati svojo kulturo in jo z leti prenašati na mlajše generacije.

Pred samim začetkom so bili na oder povabljeni predsednik KŠD Sandžak Agović Harun, Julijana Bizjak Mlakar in Dušan Papež, vsi pa so sodelujoče pozdravili in se jim zahvalili za ohranjanje tradicij.

Prireditev je s pesmijo odprla Rasema Baltić, po pevskem uvodu pa so s plesom sledili najmlajši člani društva Sandžak. Za njimi so nastopili člani folklorne skupine Kamnik, društvo Izvor, društvo Ljiljan in društvo Miđen.

Publika je z ritmičnim ploskanjem in topotanjem spremljala plesalce in več kot očitno uživala, velika večina pa se je s pesmimi vrnila tudi v svoj domači kraj in se spomnila njihovih mladih dni. Prav zagotovo je bila včerajšnja prireditev nekaj posebnega in prav lepega, tako za oči kakor za ušesa.