Naslovnica / Črna kronika / Kronika policijske postaje Kamnik (4. 11. – 9. 11.)

Kronika policijske postaje Kamnik (4. 11. – 9. 11.)

4. november

Policisti so na Maistrovi ulici v Kamniku obravnavali tatvino gorskega kolesa Cannondale tip Quick CX3, črne, bele in fluoroscentno zelene barve. Na kraju so ugotovili, da je neznanec pristopil do zaklenjenega kolesa in ga odpeljal neznano kam. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za približno 800 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so v Kamniku obravnavali tatvino kotla za žganjekuho. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za približno 1.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo v krožišču Šmarca. Na kraju so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je prometne nesreče pripetila zaradi neupoštevanja prednosti voznika, ki je izsilil prednost kolesarju, le-ta pa je bil v nesreči telesno poškodovan in je sam iskal zdravniško pomoč. Povzročitelju je bil za kršitev izdan plačilni nalog.

Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek s 23-letnico iz okolice Kamnika. Pri postopku ji je bil, zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola, odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 23-letnici zaradi kršitve prepovedali nadaljnjo vožnjo in podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. november

Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek z 39-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je navedeni vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa mu je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Policisti so 39-letniku zaradi navedenih kršitev zasegli osebni avtomobil in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na območju Kamnika. Na kraju so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je prometna nesreča pripetila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, po nesreči pa je povzročitelj odpeljal neznano kam. V nesreči ni bilo poškodovanih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s ciljem izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

6. november

Policisti so obravnavali tatvino orodja iz tovornega vozila na Cankarjevi. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec iz tovornega vozila odtujil rezalko za asfalt. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za približno 2.400 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek z 22-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku mu je bil, zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola, odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 22-letniku zaradi kršitve odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljno vožnjo in podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek z 22-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je navedeni vozil osebni avtomobil v času izrečenega začasnega ukrepa prepovedi vožnje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Policisti so 22-letniku zaradi kršitve zasegli osebni avtomobil in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. november

Policisti so obravnavali tatvino ključa v osnovni šoli. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec odtujil ključ požarnih vrat osnovne šole. S tem dejanjem je lastnik oškodovan za približno 100 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in  bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

8. november

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na območju Kamnika. Na kraju so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je prometna nesreča pripetila zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirišču, v nesreči ni bilo poškodovanih, povzročitelj pa je s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu posredoval podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s ciljem izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

9. november

Policisti so obravnavali tatvino kombiniranega vozila na Ljubljanski cesti. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 39-letni, tuj državljan kombinirano vozilo naložil na prikolico in s kraja odpeljal v smeri proti Ljubljani, kjer je bil kasneje udeležen v prometni nesreči. Policisti so kombinirano vozilo zasegli in ga vrnili oškodovancu. Zoper storilca bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.