Naslovnica / ŠPORT / Le še korak do polfinala in zaključnega turnirja pokala Slovenije

Le še korak do polfinala in zaključnega turnirja pokala Slovenije

Odbojkarji Calcit Volleyja so po sobotni zmagi v Šoštanju v petem krogu 1. DOL za moške imeli končno nekaj več časa, da se odpočijejo in v miru pripravijo na povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije, v kateri bodo v sredo, 14. novembra, ob 20. uri, gostili Maribor. Na prvi tekmi so Kamničani v gosteh zmagali s 3:0 (21, 22, 18) in za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo 22. in 23. decembra, na povratni tekmi potrebujejo le še dva niza.

Od sobotne tekme v Šoštanju do sredine povratne četrtfinalne tekme pokala Slovenije bodo minili štirje dnevi, to pa je za kamniške odbojkarje že skorajda pravi luksuz. Vse od tekme četrtega kroga, ko so doma premagali Hoče, do sobotne v Šoštanju, so v osmih dneh odigrali štiri tekme, tako da časa za pravi trening pravzaprav niti ni bilo. Navkljub natrpanemu urniku so Kamničani odlično opravili svojo nalogo, resda so praznih rok ostali v Zagrebu na tekmi srednjeevropske lige, zato pa so prejšnjo sredo v Mariboru na najboljši možni način prišli do zmage.

»V Šoštanju nismo prikazali najboljše igre, vendar sem imel občutek, da smo igrali toliko, kolikor je bilo potrebno za zmago in da so igralci varčevali z močmi. Čeprav smo na prvi tekmi v Mariboru zmagali, to še ne pomeni, da smo že med štirimi najboljšimi ekipami v pokalnem tekmovanju, v nobenem primeru pa ne smemo igrati le na dva osvojena niza,« opozarja Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

Da so Mariborčani še naprej v zelo dobri formi, so potrdili s sobotno zmago na lokalnem obračunu v Hočah, ko so po izgubljenem uvodnem nizu slavili s 3:1. Spet je bila najbolj nevarna trojka Rok Možic, Jernej Detela in Žiga Donik, ki se jim je tokrat pridružil še bloker Filip Uremovič. To pomeni, da trikratne slovenske pokalne zmagovalce tudi na povratni tekmi čaka vse prej kot lahko delo, že v soboto pa jih čaka nova težka preizkušnja, v kateri bodo v šestem krogu državnega prvenstva gostili kanalski Salonit.

V sredo bodo na sporedu tudi preostale tri povratne četrtfinalne tekme pokala Slovenije.

Pari povratnih četrtfinalnih tekem pokala Slovenije

Sreda, 14. november: Calcit Volley – Maribor (ŠD Kamnik, 20.00) – 3:0 21, 22, 18)*, Šoštanj Topolšica – ACH Volley (ŠD Šoštanj, 20.00) – 0:3 (-22, -11, -16)*, Salonit Anhovo – GEN-I Volley (ŠD Kanal, 20.00) – 3:1 (16, -20, 11, 16), SIP Šempeter – Črnuče (ŠD OŠ Šempeter, 19.00) – 1:3 (19, -23, -13, -18).

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec