Naslovnica / POUDARJENO / Lidija Pirman je državna podprvakinja, Lea Drnovšek tretja

Lidija Pirman je državna podprvakinja, Lea Drnovšek tretja

V soboto, 29. maja 2021, je bilo na kamniškem kegljišču zadnje dejanje Državnega prvenstva v kegljanju za ženske, na katerem so naše kegljačice dosegle nov velik uspeh. Imeli smo pet predstavnic med 16 najboljših v Sloveniji, od tega kar dve dobitnici medalj: Lidijo Pirman in Leo Drnovšek. Lidija je na koncu osvojila drugo mesto, Lea pa tretje. Kako velik uspeh je to, pove dejstvo, da v lanski sezoni med 16 finalistk  nismo imeli nobene predstavnice.

Najprej je bilo na sporedu četrtfinale. Naši dve igralki sta se pomerili med seboj. Prva dva seta sta bila izenačena, v tretjem pa je Lea popustila in Lidija si je priigrala odločilno prednost, ter se uvrstila v finale. V drugem paru sta igrali Celjanka Anja Kozmus in Irena Mejač iz Tržiča. Po napetem boju je bila boljša Anja, ki je bila tudi favoritinja v finalu z Lidijo. Po prvem finalnem setu, ki ga je prepričljivo dobila Kozmuseva, je kazalo na njeno lahko zmago. A v drugem setu je bila slika obrnjena: Lidija je zmagala s še večjo razliko. Tretji set je nato spet dobila Anja, a Lidija je še imela prednost 4 kegljev. V zadnjem, odločilnem setu je Lidija igrala odlično do 18. meta in bila blizu končnemu uspehu. A le trenutek nezbranosti je bil dovolj, da je Anja nadoknadila zaostanek in osvojila zlato.

 

Na koncu je predsednik Kegljaške zveze Milan Kurelič podelil priznanja najboljšim.

Istočasno je v Kranju potekalo zadnje dejanje pri moških, žal brez naših predstavnikov. Prevladovali so igralci domačega Triglava, ki so osvojili prva tri mesta, pridružil se jim je še mladi Denis Pašič iz Pivke.

Štefan Flerin