Naslovnica / NOVICE / Mali migajoči sončki

Mali migajoči sončki

Otroci, ki obiskujejo vrtec Sonček se radi gibajo, zato so danes, skupaj s svojimi vzgojiteljicami, pripravili zaključno prireditev projekta »En, dva, tri, pomigajmo vsi«, na kateri so se vsi dobro razmigali, v goste pa so povabili tudi smučarskega skakalca Matjaža Pungertarja, ki jim je pokazal opremo in jih naučil skoka v telemark.

soncek giba 5

Kamnik in njegova okolica ponujata vrsto možnosti za šport in rekreacijo oz. gibanje, otroci iz vrtca Sonček, pa so nekaj aktivnosti s katerimi bi se morali vsi vsaj občasno ukvarjati, prikazali s svojimi prisrčnimi nastopi. Otroci so tako nastopili kot plesalci, planinci, plavalci, jahalci in skakalci, ki se ne ustrašijo niti slabega vremena, ki je kot nalašč za eno izmed najljubših otroških aktivnosti – skakanje po lužah.

soncek giba 61

Kot otrok je najbrž po lužah skakal tudi župan, ki je prišel otroke in njihove starše pozdraviti na prireditev, medtem ko jih smučarski skakalec Matjaž Pungertar najbrž kar preskoči. In to v telemark, kot ga je prikazal tudi otrokom, ki so po njegovem zgledu, potem ko so slišali, da je nekoč hotel biti pilot in ko jim je pokazal svojo opremo, veselo poskakovali.

soncek giba 51

Največ prisrčno iskrenega smeha pa so poželi najmlajši obiskovalci vrtca, ki so nastopili kot simbolični plavalci vendar so, s svojim nehotnim mirnim protestom županu najbrž hoteli pokazati, da je za sezono plavanja še preveč hladno, saj Kamnik še nima pokritega bazena.

Kako luštno in veselo so se imeli otroci, ki obiskujejo vrtec Sonček, pa si lahko pogledate v galeriji fotografij. Upamo le, da kakega veselo migajočega sončka nismo pozabili ujeti v objektiv.