Naslovnica / NOVICE / MC Kotlovnica med Kamfestom odkriva nove kulturne bisere

MC Kotlovnica med Kamfestom odkriva nove kulturne bisere

Še sreča, da je v naši sredini festival Kamfest, ki je najdaljši dan tedna popestril z raznoraznimi zanimivimi in zabavnimi dogodki.

Otroci so si včeraj zvečer, ko so starši prečesali sejemsko ponudbo, ogledali predstavo v kateri gospa Pehtra povabi eno izmed hčera v svoj dom, kjer ji razkrije, kako s pomočjo pernatega vzglavnika izdeluje snežno odejo.

V kreativni četrti Barutana so potekali vodeni ogledi, ki jih vodijo arhitekti skupine Štajn, obiskovalci pa si lahko vsak dan ogledajo tudi razstavo z naslovom Koruzno polje. Prav poseben dogodek v nekdanji stavbi ključavničarstva je bil včerajšnji koncert Gašperja Selka in Amaie Biden, ki sta s svojim kontrastom med glasbo prav zanimivo povezala zvok in okolico.

X.U.L. oziroma Gašper Selko ustvarja glasbo, ki kar kliče po ambientu kakršna je nekdanja “šlosarija” – medtem ko je Amaina glasba pravo nasprotje – polna ljubezni do narave, potovanj in življenjskih izkušenj.  Amaia je prostovoljka iz Španije, ki je šele pri nas odkrila svoj glas in moč kitare, s pomočjo mladinskega centra Kotlovnica pa razvija svoj dar in ga deli s poslušalci, skupaj z Gašperjem pa sta ustvarila zanimiv ambient, ki se kljub kontrastom povezuje med seboj.

Ne tako zelo nov, pa vendarle biser kulture pa je razživel mestni oder v Kamniku: Ante Upedanten banda so zabavali vse obiskovalce – poslušalce pred odrom, tiste izza ograj in mimoidoče. S svojimi skladbami in priredbami znanih popevk so pripravili množico pod odrom do cepetanja (saj plesati žal zaenkrat ni dovoljeno) in prav vse zbrane do bučnega aplavza ob koncu koncerta.

 

V parku Evropa sta pete brusila Drajnarjuva vampa s svojimi šansoni in zgodbami, na Zapricah pa se je mudil gospod predsednik, ki je poslušalce obral do te mere, da so se še nekaj časa po dogodku spraševali, kdo od njih – predsednik ali oni – je tu nor, KinoKamfest pa obratuje ta teden po ustaljenem urniku. Včeraj so si gledalci ogledali film z naslovom Parazit, napeto korejsko tragikomedijo med družino, ki ima vse in družino, kjer imajo le en drugega.

 

Fotografije: Aleš Romaniuk, Pina Lenart in www.kamnik.info