Naslovnica / KULTURA / Medgeneracijsko druženje in koncert na OŠ Stranje

Medgeneracijsko druženje in koncert na OŠ Stranje

Mesec december je poln bil pesmi, pričakovanj in obdarovanj. Tudi mi, pevci in inštrumentalisti OŠ Stranje, smo se imeli v tem mesecu lepo in z veseljem smo  pripravili praznični program, ki smo ga, 19. decembra 2017, predstavili  na prazničnem medgeneracijskem koncertu v Stranjah.

Veseli smo bili nagovora našega ravnatelja Borisa Jemca in podžupana Mateja Slaparja.

Nevidne zlate nitke smo tkali skozi program pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora, učenci glasbenega krožka, izbirne vsebine ansambelske igre, recitatorji razredne stopnje, še posebej pa smo bili veseli skupnega nastopa z našimi gosti pevci mešanega zbora društva upokojencev Kamnik. Vse zlate nitke pa povezuje naša zborovodkinja gospa Karla Urh.

Repertoar pesmi, ki jih pevci prepevamo je raznolik. Slovenska ljudska pesem pa nam dediščino naše kulturne preteklosti, zato jo ohranjamo rodovom, ki šele prihajajo. Ne smemo je zapraviti, zavreči, pozabiti. Po bogastvu vsebine, po oblikovanih zanimivostih in izrazni lepoti je naše pesemsko izročilo dragocen prispevek Slovencev evropski kulturi.

Program pevcev je danes sodobnejši, a vendar ima sporočilo za vse.

Za glasbeno spremljavo so poskrbeli  na  bas kitari gospod  Andrej Kočar, na cajonu Anže Burja in pri klavirju gospa Karla Urh.

 

Spoštovani obiskovalci letošnjega  medgeneracijskega  koncerta!

Upam, da ste ujeli košček sreče, ki smo vam jo prinesli z željo, da prav vsak od vas srečno z njo živi.

 Srečno in uspehov polno Novo leto 2018,

veliko pozitivne energije in strpnosti vam želimo pevci OŠ Stranje.

Fotografije: Mira Rifl