Naslovnica / NOVICE / Mravljišče – Mladinski center Komenda

Mravljišče – Mladinski center Komenda

Mravljišče je društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 2007 na pobudo Občine Komenda in 13 predstavnikov različnih društev in organizacij na Komendskem z namenom, da se mladim ponudi prostor in aktivnosti, s katerimi bodo koristno zapolnili svoj prosti čas.

Njihovo poslanstvo je, da otrokom in mladim pokažejo, kako lahko izkoristijo svoj prosti čas in se ob tem zabavajo in tudi kaj naučijo. Z mlajšimi otroci ustvarjajo in pri tem uporabljajo vsa čutila, mladini pa želijo približati prosti čas, ki ni zapolnjen z mobiteli in računalniki, temveč, z igro, glasbo in zabavo.

Sodelujejo z različnimi društvi v Komendi; PGD Komenda, Turistično društvo, Konjeniški klub Komenda, UPPG, osnovno šolo Komenda in srednjo šolo iz Kamnika.

»Otroci so iskreni in nimajo še zavor ali predsodkov. Ko se spustiš na njihov nivo spoznaš, da svet ni zakompliciran in da si ga odrasli sami grenimo z našim načinom življenja. Prav tako jih je zanimivo opazovati, kako oni vidijo ta svet. Mentorji v mravljišču uživamo pri delu z njimi in skozi leta smo si nabrali ogromno izkušenj, ki nam pomagajo pri nadaljnjem delu in razvoju Mravljišča.«

Jelka Smrekar, predsednica DMD Mravljišče

 

Skozi celo leto izvajajo različne dejavnosti za različne starostne skupine:

Ob četrtkih lokostrelstvo v športni dvorani Komenda za otroke in odrasle, ob petkih petkove kuharije za otroke od drugega razreda dalje, ob sobotah ustvarjajo na delavnicah čire čare z najmlajšimi od 4 do 10 let,  rojstnodnevne zabave organizirajo med tednom in ob sobotah, tematske zabave za osnovnošolce so ob sobotah in pa šolski ples, ki ga organizirajo osnovnošolci. Poleg vsega tega pa gostijo tudi razna predavanja, tematske in ustvarjalne delavnice za odrasle ter organizirajo počitniška varstva.

Naj bo mladost zdrava norost!

Med zimskimi počitnicami, pa bo v Mravljišču poskrbljeno tudi za Komendsko mladino! MC Mravljišče organizira zimske počitnice od 25. 2. do 1. 3. 2019 za vse osnovnošolce od prvega do šestega razreda. Vsak dan se bodo posvetili štirim aktivnostim: likovnemu ustvarjanju in oblikovanju uporabnih izdelkov, kuharskim umetnijam, športnim igram in družabnim igram. Število mest je omejeno, so pa omenjene počitniške dejavnosti plačljive.

Laura Hribar