Naslovnica / Pavliha / Najštevilčnejši policijski sindikat neomajno podprl predsednika vlade

Najštevilčnejši policijski sindikat neomajno podprl predsednika vlade

Objavljamo pismo podpore predsedniku slovenske vlade, ki mu jo javno izreka najštevilčnejši policijski sindikat v Sloveniji.

Spoštovani predsednik vlade!

Kot najtrdnejši in najzanesljivejši del zaposlenih v javni upravi, ki  vsakodnevno skrbimo za blaginjo, predvsem pa varnost vseh državljank in državljanov, pri čemer smo neprestano izpostavljen največjim možnim pritiskom in obremenitvam, vam izrekamo vso našo trdno in neomajno podporo. Za razliko od nekaterih naših kolegov, ki stavkajo, se mi ne pritožujemo nad našimi delovnimi pogoji, ampak izjavljamo, da so naši kolegi, ki so se kljub vsesplošni ogroženosti države odločili za stavko, navadne mile jere in razvajenci, ki jih zanimajo zgolj lastne koristi. Govorimo iz lastnih izkušenj, kajti tudi na nas, njihove najzaneslivejše kolege, ki smo nenehno na preži, običajno ljubosumno gledajo zgolj zviška, z nami pa se družijo in pogovarjajo zgolj po ob izjemnih priložnostih, denimo na kakem napornejšem sindikalnem izletu, ali službenem pikniku.

Prepričani smo, da so napori uradnikov vaše vlade, ki svoje delo opravljajo povečini v enako nehvaležnem položaju kot mi, na meji možnega, kljub vsemu pa nadvse učinkoviti, saj vaša vlada in uradniki s svojim ravnanjem in delovanjem, podobno kot mi na številnih javnih mestih in položajih širom države, neizpodbitno učinkovito skrbite, da grozeče birokratsko kolesje ne preseže uveljavljene in z vašimi zakoni določeni hitrosti. Le-to bi namreč utegnilo podreti ustaljeni državni red in ogroziti mir ter številna delovna mesta, ki se, po lepi in stari slovenski navadi, že generacije dolgo prenašajo iz roda v rod.

Spričo tega se nadejamo, da boste, kot mi, še naprej trdno vztrajali na svojem položaju in pri svojih stališčih. Nas zlepa nihče ne premakne, v našem sindikatu pa lahko vedno računate na trdno podporo in oporo.

Sindikat ležečih policistov Slovenije

Predsednica: Prema Zlomljen Končnik