Naslovnica / Pavliha / Sanjska služba: Občina Kamnik išče visokega občinskega redarja oziroma redarko

Sanjska služba: Občina Kamnik išče visokega občinskega redarja oziroma redarko

Če ste visokorasli in pred skorajšnjim praznikom dela morda iščete domala sanjsko službo, se lahko potegujete za prosto delovno mesto višjega občinskega redarja oz. redarke Občine Kamnik.

Občina Kamnik namreč razpisuje javni natečaj za uradniško delovno mesto občinski redar, če bi tudi sami radi krasili naše mesto v lični vinsko rdeči uniformi ter skrbeli za boljšo varnost in lepšo podobo naših krajev, pa morate, razen splošnih pogojev, ki jih urejajo predpisi s področja delovnega prava, izpolnjevati še naslednje pogoje:

Pogoji

• imeti morate najmanj 5. raven strokovne izobrazbe (srednja strokovna izobrazba oz. srednja splošna izobrazba – najbrž velja tudi z domžalskega Texasa)
• imeti morate najmanj 6 mesecev delovnih izkušenj (spričo zahtevne komunikacije z občani je strežba kakem kamniškem lokalu ali na Zelenem robu bržkone precejšnja prednost),
• imeti morate opravljen preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva in za uporabo pooblastil občinskega redarja (pisanje listkov za napačno parkiranje je zahtevna naloga, da meritev hitrosti sploh ne omenjamo),
• imeti opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv (bržčas je mišljeno obvezno nategovanje do prave višine, saj gre vendarle za mesto “višjega redarja”)
• biti morate državljan Republike Slovenije (vsaj kak mesec ali dva),
• znati morate uradni jezik (Zahteven pogoj, kajti v Kamniku je denimo potrebno vedeti, kaj pomeni afne guncat, biti obleden, kaj so repetavke, pri komunikaciji z občinskimi oneti pa smiselno uporabljati pojem une. Primer za opis dogodka: Ungav une je ungavo one z onetom onegavil pod ungavim unem, s čemer sta oba oneta kršila kamniški javni red in moralo…)
• ne smete biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ne smete biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev (S tem se ne gre hecati, kajti v tem primeru lahko kandidirat zgolj za  za poslanca v parlamentu),
• zoper vas ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dajanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. (Najbrž zaradi tega, ker boste tudi sami, v sklopu svojih delovnih nalog, uradno preganjali občane.)

Kaj boste počeli?

Opravljali boste raznovrstne naloge s področja občinskega redarstva, kar je na Kamniškem še posebej zanimivo in cenjeno, in sicer:

• nadzor nad izvajanjem nalog po zakonu o varnosti cestnega prometa ter po občinskih predpisih (pisali listke in se igrali z radarjem)
• vodenje enostavnih upravnih postopkov na prvi stopnji (kreganje z nejevoljnimi občani)
• opozarjanje fizičnih in pravnih oseb o ugotovljenih nepravilnostih (priporočen je sočen besedni zaklad)
• neposredno izrekanje in izterjava denarnih kazni na kraju prekrška (kasirali kazni)
• izdajanje odredb v skladu s predpisi občine (če oseba v postopku morda na občini nima kakih pomembnih poznanstev)
• opravljanje drugih nalog s področja občinskega redarstva (vahtanje pomembnih občinskih velmož in žena)
• občasno izvajanje službenih voženj za potrebe predstojnika (taksi služba v primeru dogodkov z alkoholom)
• opravljanje drugih nalog z delovnega področja in po odredbi predpostavljenega (kar se bodo zmislili, da vam v službi ne bo dolgčas).
• z občasnim pojavljanjem na portalu Kamnik.info in družabnih omrežjih skrbeli za pozitivno promocijo občine.

Da se prijavite na razpis morate predložiti dokazila, zaželeno pa je, da priložite tudi kratek življenjepis v katerem, razen formalne izobrazbe, navedete tudi druga morebitna znanja, sposobnosti in veščine (znanje borilnih veščin, izkušnje s pridobivanjem kazenskih točk…), imeti pa morate tudi veljavno vozniško dovoljenje B kategorije (upamo, da vam je prepoved vožnje že potekla) in ustrezne komunikacijske veščine, ki smo jih omenjali že prej, nadvse dobrodošlo pa je tudi znanje tujih jezikov (tuhinjščina, tunjščina, albanščina, srbščina, ukrajinščina…)

Kandidati naj vložijo prijavo na priloženem obrazcu v pisni obliki, ki se jo pošlje v zaprti ovojnici z označbo: »Javni natečaj – občinski redar« na naslov: Občina Kamnik, Glavni trg 24, 1241 Kamnik, in sicer v roku 14 dni po objavi na spletni strani Občine Kamnik in na Zavodu RS za zaposlovanje oz. najkasneje do 6.5.2024.

Če v posebni kuverti diskretno priložite kak bankovec ali dva, bo vaša prijava obravnavana s še večjo resnostjo.

Opomba: Naloge občinskega redarja se opravljajo v okviru Občine Kamnik in ne Upravne enote Kamnik, zato ob sredah (vsaj za enkrat) ne boste prosti oz. ne boste stavkali.

Povezava:

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve