Naslovnica / ŠPORT / Naslednji nasprotnik bo zdaj Milano s Kozamernikom v bloku

Naslednji nasprotnik bo zdaj Milano s Kozamernikom v bloku

Odbojkarji Calcit Volleyja so tudi na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge v svoji dvorani premagali skopski Vardar s 3:0 (16, 17, 17). Ker so tudi na torkovi tekmi slavili brez izgubljenega niza, so se zanesljivo uvrstili v osmino finala, kjer se bodo pomerili z italijansko ekipo Allianz Powervolley Milano, za katero v letošnji sezoni igra slovenski reprezentant Jan Kozamernik. Prva tekma bo na sporedu med 1. in 3 decembrom v Kamniku, povratna pa 14 dni pozneje v Milanu.

Calcit Volley – Vardar Skopje  3:0 (16, 17, 17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Bašić (Bih) in Bardić (Hrvaška).

Calcit Volley: Kos 9, Bregar, Purić 6, Kosmina 4, Gasparini 16, Plot (L), Jerončič 9, Brulec , Beravs 2, Štalekar, Mujanovič 5. Trener: Gregor Jerončič.

Vardar Skopje: Trajkovski (L), Shulahkovski 6, Lepidovski 4, Stojanov 2, Milkov, Djambazov (L), Arsov, Iliev 11, Simovski 4. Trener: Marjan Trajkovski.

V torkovi prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge so domači odbojkarji v dobri uri premagali goste iz Skopja, tako da jim so za napredovanje v drugi krog potrebovali le še dva osvojena niza. Vendar pa varovanci Gregorja Jerončiča ničesar niso prepustili naključju, brez večjih težav so ob boljši igri v vseh elementih odbojkarske igre najprej dobili dva potrebna niza za uvrstitev v drugi krog, za popolno slavje pa so bili boljši še v tretjem nizu.

Domači trener Gregor Jerončič povratno tekmo začel z nekoliko drugačno postavo. Na mestu organizatorja igre je tekmo začel Žan Beravs, na mestu korektorja se je vrnil Mitja Gasparini, prvič v letošnji sezoni pa je bil od začetka na igrišču Rok Jerončič, ki se je v prvem nizu izkazal s tremi bloki. Tudi v tej spremenjeni zasedbi so bili Kamničani boljši na servisu, do svoje prve večje prednosti pa so prišli zahvaljujoč Diki Puriću, ki je s svojimi začetnimi udarci goste odmaknil od mreže, po dobri akciji Beravsa na mreži pa so Skopjancem pobegnili za šest točk (13:7). V še večjih težavah so bili gostje po točki Gregorja Jerončiča (18:10). Visoko vodstvo ni uspavalo razigrane domače ekipe, ki so seriji odličnih servisov kapetana Gasparinija prišli do desetih točk prednosti (22:12). V končnici so bili Kamničani nekoliko nezbrani na sprejemu, toda na koncu so le izkoristili svojo tretjo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih.

V drugi niz je domača ekipa vstopila nekoliko nezbrano, napad ni bil več tako učinkovit, tudi pritisk na servisu je bil nekaj manjši, tako da so gostje po treh zaporednih točkah za 8:7 Gregorja Jerončiča prisilili k prvemu polminutnemu odmoru. Polminutni odmor je prebudil domače odbojkarje, ki so pred vstopom v končnico niza na servis mladega Nika Mujanoviča, ki je v igro vstopil v drugem nizu, vodili z 21:15. Vse dvome o zmagovalcu drugega niza, s tem pa tudi, katera ekipa bo v drugem krogu igrala z Milanom, so rešili Gasparini z dvema uspešnima napadoma, Jerončič ob mreži in Purić s svojim prvim asom na tekmi.

Čeprav je bil tretji niz le še formalnost, so domači odbojkarji po dobro odigranem prvem tempu Purića in dveh zaporednih asih Mujanovića povedli s 13:7. Tudi po polminutnem odmoru gostov so Kamničani nadaljevali z dobro igro in po točki Timoteja Gala Kosa vodili že z 18:10. S tem je bil tudi tretji niz odločen, končno zmago pa je potrdil Kos.

Izjava po tekmi

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Dobra stvar obeh tekem je bila, da so vsi dobili svojo priložnost in da smo se uvrstili v drugi krog. Po včerajšnji gladki zmagi sem od svojih igralcev zahteval, da tudi povratno tekmo odigrajo resno, kar nam je v glavnem tudi uspelo, čeprav smo bili na prvi tekmi z glavami vendarle bolj v tekmi. V drugem nizu nam je nekoliko padla zbranost, zato sem tudi vzel polminutni odmor. Drugače pa je bila zmaga pričakovana, lepo je, da smo se uvrstili v drugi krog, še zlasti po tem, ko nekaj časa sploh nismo vedeli, ali bomo tekmi lahko odigrali. Dobro, zdaj je pred nami Milano, vendar so to težave, ki jih bomo reševali čez 14 dni. Do takrat nas čakata domače prvenstvo in srednjeevropska liga.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec