Naslovnica / Napovedi in obvestila / Nihalka bo v soboto znova obratovala

Nihalka bo v soboto znova obratovala

Rednega letnega vzdrževanja nihalke na Veliko planino je skoraj konec, nihalka pa bo znova obratovala že to soboto, 21. aprila 2018, kar bo ob napovedanem lepem vremenu kot nalašč za ogled vijočične preproge žafranov, ki pokrivajo velikoplaninske pašnike.

Vzdrževalna dela na nihalki se zaključujejo, zato vas obveščamo, da nihalka ponovno prične obratovati v soboto, 21. aprila po voznem redu. Sončni dnevi in tople temperature vabijo na Veliko planino, ki jo že krasijo žafrani.

Prva nihalka vas bo konec tedna na Veliko planina popeljala ob 9. uri, zadnja nihalka v dolino pa ob 17. uri. Obratuje tudi sedežnica in sicer od 9.30 – 16.30.

PRVOMAJSKI PRAZNIKI

Že tradicionalno vas tudi letos vabimo na prvomajski golaž na letni vrt Pod žičnico! Na spodnji postaji nihalke vas pričaka letni vrt, kjer ponujamo tople in hladne napitke, medtem ko uživate v razgledih na Kamniško-Savinjske Alpe, poklepetate s prijatelji in starimi znanci, seveda pa obisk lahko izkoristite tudi za potep po Veliki planini, ki jo že barvajo žafrani.

Topli dnevi, zeleni gozdovi in vonj pomladanskih cvetlic nas privabljajo v naravo, za katero lahko rečemo, da se je že prebudila. Veliko planino že barvajo žafrani, sprehod po vijoličasti odeji med pastirskimi kočami privablja številne pohodnike, fotografe, družine in ljubitelje narave. Prvomajski obisk doline Kamniške Bistrice lahko popestrite na več načinov. Za 1. maj vam bomo na letnem vrtu Pod žičnico postregli s prvomajskim golažem od 7. ure dalje, obisk pa izkoristite tudi za izlet na Veliko planino, kjer vas bo navdušila pastirska vasica v neokrnjeni naravi. Nadihajte se gorskega zraka in naužijte spomladanskega sonca. Gostišče Zeleni rob vas vabi na domače dobrote, posladkajte se z daleč naokoli znanimi sladkimi skutnimi štruklji.

Ugodnosti za družine

Velika planina je priljubljena destinacija tudi med družinami, saj se lahko z nihalko in tudi sedežnico pripeljete do samega vrha planine. Na voljo so vam ugodne družinske vozovnice za nihalko, saj se dva odrasla in štirje otroci na planino peljejo le za 30 evrov.

Prvomajski oddih v kampu Alpe pod Veliko planino!

Simbolicna fotografija.

Prvomajske počitnice lahko izkoristite tudi za večdnevni oddih pod Veliko planino, in sicer v kampu Alpe. Na voljo so majhne lesene hišice s teraso, kamp Alpe pa je odlična izhodiščna točka za obisk doline Kamniške Bistrice, Velike planine ter drugih okoliških vrhov.

Prvomajski oddih v koči na Veliki planini

Prvomajski oddih na Veliki planini je idealna izbira, če želite med prvomajskimi prazniki pobegniti daleč od vsakodnevnega vrveža, in to kar na 1.666 metrov nadmorske višine.

Del planine krasijo koče, ki so po svoji zunanjosti podobne pastirskim kočam, njihova notranjost pa je veliko bolj udobna ter prilagojena zahtevam turistov. Koča Košutnik, ki je le nekaj minut hoje oddaljena od gostišča Zeleni rob, je primerna tako za družbe kot pare ter družine, torej za vse, ki si želijo nekajdnevnega oddiha.

Iz koče lahko ob jutrih uživate ob razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe ter Ljubljansko kotlino, ob hladnejših večerih pa si zakurite v kaminu. Ker pa na oddihu domače dobrote ne smejo manjkati, vas vabimo v gostišče Zeleni rob, kjer vam bodo postregli z domačimi enolončnicami, štruklji in drugimi dobrotami.

Dan na Veliki planini preživite aktivno. S planine vodi kar nekaj poti na okoliške vrhove, kratka in lahka pot pa vas vodi čez pastirsko naselje do Male ali Gojške planine.

Na gorskem soncu lahko uživate na ležalnikih, ki so na voljo v koči, poslušate petje ptic in preprosto uživate v miru in neokrnjeni naravi.

Velika planina d.o.o .