Naslovnica / NOVICE / Občni zbor PD Bajtar

Občni zbor PD Bajtar

Člani PD Bajtar so se v soboto, 3. januarja 2015, v gostilni Pri planinskem orlu, kjer je tudi sedež društva, zbrali na rednem občnem zboru.

Občnega zbora se je udeležilo 78 bajtarjev in gostov, ki jih je uvodoma pozdravil, zdaj že nekdanji, predsednik društva in župan bajtarjev Vinko Poličnik, v nadaljevanju pa so si bajtarji ogledali film »Drugo življenje macesna«, ki prikazuje utrinke iz dela kamniških markacistov.

Uvodno himno, delo nekdanjega člana Mira Repiča, je na kitari zaigral Timotej Poznič, ki se mu je pridružil še legendarni Janez Vrenjak – Stegn, preostali člani, pa so jima pritegnili s petjem. Sledila so poročila o delovanju društva.

Bajtar_3-001

IMG_8392Poročilo o delu in aktivnostih v letu 2014 je, s sliko in besedo, podala Helena Plahuta, bajtarji, katerih članstvo se počasi, a nezadržno stara, tako da mnogo izmed njih Velike planine ne obiskuje več tako pogosto kot nekdaj, se je seznanilo s preteklimi aktivnostmi, poročilo pa so podali še blagajničarka in drugi organi društva, vključno z bajtarskim fajmoštrom in policajem.

V letu 2015 bajtarji, v sodelovanju z Občino Kamnik, načrtujejo vzdrževanje smerokazov na območju Velike planine, skrb za spominsko ploščo Vlastu Kopaču in gorske rože na Gradišču (z menjavo vpisne knjige). V Vetrnico nameravajo urediti varen dostop, pripravljajo pa tudi zgoščenko o delu in življenju bajtarjev, ki bo posvečena 85-obletnici njihovega delovanja. bomo uredili varen dostop-na podlagi informacij naših markacistov, ki pripravijo popis potrebnih del, pripravili bomo tudi zgoščenko o življenju in delu bajtarjev ob 85-letnici delovanja, v Jarškem domu na Mali planini, pa bo urejena stalna razstava bajtarstva.

IMG_8361

Člani Planinskega društva bajtar, ki so oktobra vstopili v 85. sezono bajtarstva, so na občnem zboru izvolili tudi novo vodstvo društva. Za novega predsednika oz. župana je bil izvoljen Herman Benčan, ki mu je župansko lento in ključ predal dosedanji predsednik Vinko Poličnik mu je predal lento in ključ planine. Staremu predsedniku so se člani za dobro delo zahvalili s sliko in umetelno izrezljano palico, krstili pa so tudi dva nova člana društva.

Fotografije: PD Bajtar Velika planina

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji na strani PD Bajtar.