Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Brata Štern in Klemen Hribar še naprej ostajajo v Calcitu, Tamara Borko odhaja

Odbojka: Brata Štern in Klemen Hribar še naprej ostajajo v Calcitu, Tamara Borko odhaja

Odbojkarji Calcit Volleyballa bodo tudi v novi sezoni skušali imeti čim bolj konkurenčno ekipo. Ob Janu Brulcu bosta v klubu ostala tudi brata Tonček in Žiga Štern, prav tako bo kamniški dres še naprej nosil Klemen Hribar. Tine Kvas odhaja v Panvito Pomgrad, Sergej Drobnič v Krko.

Kamniška ekipa, ki je v minuli sezoni pošteno namučila ACH Volley v boju za naslov slovenskega državnega prvaka, bo v novi sezoni doživela nekaj sprememb. Jernej Stavbar je dobil službo v Nemčiji in se poslavlja od aktivnega igranja odbojke, v ekipi tudi ne bo več organizatorja igre Tineta Kvasa, ki bo okrepil vrste soboškega prvoligaša in Sergeja Drobniča, ki bo okrepil vrste novomeške Krke. Za zdaj tudi še ni znano, ali bo v klubu ostal Boris Brus.

Čeprav je prišlo do kar nekaj odhodov, v vodstvu kluba, ki ga bo še naprej vodil Marko Brumen, pri delu pa mu bo pomagal Aleš Hribar, zagotavljajo, da se bo v Kamniku tudi v novi sezoni igrala kakovostna moška odbojka. Jan Brulec se je tako že pred časom dogovoril o podaljšanju pogodbe, pred nekaj dnevi pa sta se mu pridružila tudi mladinski in članski reprezentant Tonček Štern in njegov brat Žiga. Prav tako se jima bo v prihodnjih dneh skoraj zagotovo pridružil še tretji reprezentant Calcit Volleyballa, prosti igralec Klemen Hribar.

“Na mestu blokerja je za zdaj le Žan Novljan, na sprejemu zagotovo ostajata Domen Kotnik in Primož Vidmar, najverjetneje tudi kapetan Andrej Štembergar Zupan. Ne vemo še, kdo bo ob Brulcu drugi organizator igre, medtem ko sta za mesto blokerjev v igri še dva slovenska igralca,” je o sestavi moške ekipe povedal Gregor Hribar, predsednik Calcit Volleyballa.

Calcit Volleyball bo v novi sezoni igral tudi v pokalu challenge, kjer se bo v prvem krogu pomeril s slovaško ekipo Spartak Myjava.

Slovo Tamare Borko

Slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyballa, ki bodo v novi sezoni igrale tudi v ligi prvakinj, še niso v popolnosti zapolnile svojih vrst. Za zdaj sta prišli Tina Grudina in Go Volleyja in Kaja Turk in ljubljanskega Vitala, poslovila pa se je Tamara Borko, ki bo končala s svojo kariero.

odbojka2

V teh dneh ima predsednik Calcit Volleyballa Gregor Hribar, ki je na začetku tega tisočletja z moško ekipo trikrat zapored osvojil naslov državnega prvaka, dvakrat pa je na evropsko prvenstvo popeljal tudi slovensko reprezentanco, polne roke dela, saj je treba sestaviti ekipo, ki bo konkurenčna v najmočnejši evropski ligi.

Za zdaj sta novinki le dve, obe mladi, nadarjeni igralki, blokerka Tina Grudina, ki je v minuli sezoni igrala za Go Volley in sprejemalka Kajo Turk in ljubljanskega Vitala. Prav tako je znano, da v klubu ostajajo korektorica Urška Igličar, na mestu proste igralke bosta Meta Jerala in Ana Katarina Hribar, sprejemalka Petra Vrhovnik, na blokerskem mestu ima že podpisano pogodbo tudi reprezentantka Elena Kučej.

»Odprtih je še nekaj igralnih mest. Na mestu organizatorke igre smo blizu dogovora z Mojco Božič, ob njej pa računamo na še eno tujko, tako kot tudi na mestu korektorice in sprejemalke. V bloku računamo, da se bomo dogovorili s še eno slovensko reprezentantko, v igri je tudi Maja Forštnarič,« je povedal Gregor Hribar.

Kamničanke so po koncu sezone ostale brez Lane Ščuke, ki bo kariero nadaljevala v Modeni, v italijanski A-1 ligi. Prav tako v ekipi ne bo več Mekane Barnes, Zale Kranjc in Klare Kregar, ki se bo pridružila drugi ekipi. Po dveh letih uspešnega igranja pa kamniške vrste zapušča kapetanka ekipe Tamara Borko.

»Sem tik pred koncem študija, dobila pa sem ponudbo za zaposlitev, s katero bom sicer še vedno vezana na šport, vendar sem se odločila, da bom končala svojo igralsko kariero. Igrati v ligi prvakinj bi bil seveda velik izziv, toda po drugi strani bi bila s svojo višino na svojem igralnem mestu težko konkurenčna najboljšim igralkam na svetu, s klopi pa bi vseeno težko spremljala tekme. V Kamniku sem preživela dve čudoviti sezoni in upam, da bodo moje soigralke uspešne tudi v novi sezoni,« je ob slovesu iz Kamnika dejala Borkova.

Trener ekipe ostaja Gašper Ribič, njegov pomočnik bo še naprej Aljoša Jemec.

Žreb lige prvakinj bo 2. julija na Dunaju. Ob Calcit Volleyballu pa bodo v ligi prvakinj igrale še ekipe: Telekom Baku, Lokomotiva Baku, Azzerial Baku (vse Azerbajdžan), Agel Prostejov (Češka), Cannes, Le Cannet (obe Francija), Dresdner, Allianz MTV Stuttgart (obe Nemčija), Pomi Casalmaggiore, Igor Gorgonzola Novara, Nordmeccanica Piacenza (vse Italija), Chemik Police, Atom Trefl Sopot, Impel Wroclav (vse Poljska), Alba Blaj (Romunija), Dinamo Kazan, Dinamo Moskva, Uraločka Jekaterinburg (vse Rusija), Vizura Beograd (Srbija), Volero Zürich, (Švica), Fenerbahče Carigrad, VakifBank Carigrad, Eczacibasi Carigrad (vse Turčija).

Miha Štamcar

Foto: Tine Forštnarič in Prmož Mahkovec