Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Druga ekipa kamniških odbojkarjev še naprej trdno drži vodstvo

Odbojka: Druga ekipa kamniških odbojkarjev še naprej trdno drži vodstvo

Druga ekipa Calcit Volleyballa nadaljuje z odličnimi predstavami v 3. DOL – zahod. Tokrat so v enajstem krogu s 3:0 (15, 15, 24) premagali ekipo VC Portorož, tretjeuvrščeno ekipo lige. Kamničani so z 31 točkami na prvem mestu, šest manj od njih jih ima na drugem mestu Kostanjevica na Krki. V prihodnjem krogu, 31. januarja, bodo Calcitovci gostovali v Kranju.

Varovanci Gregorja Hribarja so tudi na svoji drugi zaporedni domači tekmi v nadaljevanju državnega prvenstva v 3. DOL – zahod z odliko opravili svojo nalogo. V postavi Nejc Smrekar, Žan Bezjak, Gašper Hribar, Grega Ratek, Luka Lazar, Timotej Ratek in prosti igralec Metod Golob so že v prvem nizu prikazali odlično igro, kar velja predvsem za končnico niza, ko so po prednosti štirih točk (18:14) z dobrimi servisi in igro v napadu v seriji prihajali do točk ter niz zanesljivo dobili. Podobno je potekal tudi drugi niz, ko so si odločilno prednost prav tako priigrali v končnici. V tretjem nizu je Teo Podobnik na sprejemu zamenjal Gašperja Hribarja, medtem ko je Jan Pibernik igral namesto Luke Lazarja. V tej zasedbi je prišlo do manjšega padca v igri, zato je trener Gregor Hribar v igro vrnil Gašperja Hribarja, v izenačeni končnici pa so bili bolj zbrani ter še enajstič v letošnji sezoni prišli do zmage. Devetič s polnim izkupičkom.

„Portorož ima v tretji ligi eno boljših ekip, kar ne nazadnje dokazuje njihovo tretje mesto na prvenstveni lestvici. Če proti njim ne igraš prepričljivo, hitro lahko prideš v težave. V prvih dveh nizih so imeli ves čas dober servis, na drugi strani pa smo na njihov servis držali dober sprejem, kar je bilo dovolj, da smo ob manjšem številu lastnih napak prišli do tako visoke razlike. Do manjšega padca zbranosti je prišlo le v tretjem nizu, toda ne glede na to, sem lahko zadovoljen z igro, ki so jo fantje prikazali. Glede na to, da smo na prvem mestu, je pri igralcih motivacija ves čas zelo visoka. Ne smemo pa misliti, da je prvo mesto že naše, zato bomo morali s tekme na tekmo to potrjevati, in če bomo igrali s takšnim pristopom, prvega mesta ne bi smeli več ogroziti. Za razliko od drugih ekip imamo prednost v tem, da imamo poleg kakovosti tudi ‘dolgo’ klop in tudi, če na kakšni tekmi koga ni, ga lahko zamenja kdo drug. Tako danes ni bilo Petra Lombergarja in Nejca Močnika,“ je po še eni prepričljivi zmagi svojih varovancev povedal Gregor Hribar.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič