Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita s 3:0 zmlele tudi GEN-I Volley

Odbojkarice Calcita s 3:0 zmlele tudi GEN-I Volley

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v 17. krogu 1. DOL za ženske v gosteh premagale GEN-I Volley s 3:0 (17, 11, 20). Za aktualne državne prvakinje je bila to zadnja tekma rednega dela državnega prvenstva, saj so v vnaprej odigrani tekmi zadnjega kroga že premagale Mislinjčanke. V sredo in četrtek calcitovke na Dunaju čaka še zadnji turnir rednega dela srednjeevropske lige.

GEN-I Volley – Calcit Volleyball  0:3 (-17, -11, -20)

Nova Gorica – Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 100, sodnika: Klinar (Radovljica), Kern (Kranj).

GEN-I Volley: T. Bavdaž 6, P. Marušič 4, N. Bavdaž 5, Kolbl 3, Đukić 3, Velikonja Grbac 5, Š. Marušič 6, Simčič – libero, Spačal 3, Vičič, Gubaš, Beguš. Trener: Alen Bektašević.

Calcit Volleyball: Grudina 5, Božič 1, Mihevc 1, Blažič 14, Pahor, Igličar, Kostić 21, Zatković 3, Jerala – libero, Koleva 8. Trener: Nicola Negro.

Ker so odbojkarice GEN-I Volleyja in Calcit Volleyballa svoji tekmi 18. kroga 1. DOL za ženske že odigrali, je bil današnji medsebojni obračun v Novi Gorici, ki so ga po minutah igre dobile gostje, njihov zadnji v rednem delu državnega prvenstva. Novogoričanke, ki so v zadnjem obdobju imele veliko težav s poškodbami, so se sicer zanesljivo uvrstile v četrtfinale končnice, a bodo vanj krenile kot četrtouvrščena ekipa, medtem ko so calcitovke že uvrščene v polfinale končnice, najverjetneje pa bodo redni del državnega prvenstva končale na drugem mestu, saj je težko verjeti, da bi v zadnjem krogu Volleyball Ljubljana na domačem igrišču odvzela točko Novi KBM Braniku.

V prvem nizu so domače odbojkarice do prvega tehničnega odmora še držale korak z gostjami, ki so nato z boljšim servisom, predvsem pa po zaslugi Olivere Kostić, ki je bila v napadu nezaustavljiva, ob drugem tehničnem odmoru svojo prednost povečale na šest točk. Težave na sprejemu so se v domači ekipi nadaljevale tudi po vrnitvi na igrišče, varovanke Nicola Negra so na servis Slavine Koleve povedle z 21:11, do konca niza, ki ga je zaključila Mojca Božič, pa so domačinke le nekoliko omilile svoj poraz.

Čeprav so calcitovke na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, ni še prav nič dišalo po tem, da bodo Novoričanke v drugem nizu popolnoma nemočne. Toda domače sprejemalke so imele nemalo težav na servis gostij, najprej Kostićeve, nato še Božičeve, ki je z asom svojo ekipo popeljala do vodstva 17:7. Zadnji točki v drugem nizu sta prispevali mlada Eva Zatković in odlična Kostićeva.

Na začetku tretjega niza so novogoriške odbojkarice povzročale nemalo težav gostjam, ki so zatajile na sprejemu. Špela Marušič je dosegla kar tri zaporedne ase, nato enega še Teja Kolbl, kar je GEN-I Volleyju prineslo vodstvo z 9:3. Vendar je do odgovora državnih prvakinj hitro prišlo, na servisu je bila Koleva, Kostićeva pa je na deseti točki izid izenačila. Tina Grudina, ki je predlani v Calcit Volleyball prišla prav iz novogoriškega prvoligaša, je svojo ekipo popeljala do vodstva s 13:12, serijo zaporednih točk pa je z dvema asom za vodstvo z 19:12, zaključila Kostićeva. Tako kot v drugem nizu sta tudi v tretjem, zadnji točki za zmago ljubljanskih odbojkaric prispevali Zatkovićeva in Kostićeva.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec