Naslovnica / KULTURA / Odprtje razstave del 9. Mednarodnega likovnega bienala Velika planina

Odprtje razstave del 9. Mednarodnega likovnega bienala Velika planina

V preddverju občinske mestne hiše, ki že nekaj časa služi tudi kot nekakšno zasilno kamniško razstavišče, je bila v popoldanskih urah odprta razstava likovnih del, ki so nastala na 9. Mednarodnem likovnem bienalu Velika planina.

Mednarodnega likovnega bienala v organizaciji Likovnega društva Tone Kranjc, ki je potekal med 10. in 13. avgustom na Mali in Gojški planini, se je udeležilo 27 likovnih ustvarjalcev iz Slovenije in tujine, ki so svoje ustvarjalno zatočišče našli v gostoljubnem zavetju tamkajšnjih planinskih domov.

likovni-bienale-vp-1

V skromnem programu odprtja je zbranim nekaj uvodnih besed sprva namenil Dušan Štrajhar, predsednik Likovnega društva Tone Kranjc, medtem ko je razstavo uradno odprl župan Marjan Šarec.

 

Z likovnimi deli se na razstavi, ki bo v prostorih občinske stavbe odprta do 7. novembra, se predstavljajo: Lojze Adamlje, Azaryan Bagrat, Stane Balantič, Edvard Belsky, Alojz Berlec, Vinko Bogataj, Anton Buzeti, Zdravko Dolinšek, Mustafa Falujić, Branko Gajšt, Cene Griljc, Robert Uranič, Mišo Kokovnik, Jurij Kravco, Marjan Miklavec, Stane Petrovič – Čonč, Jože Potokar, Jure Rejc, Niko Ribič, Sergej Sayčenko, Dušan Sterle, Matevž Sterle, Pavle Ščurk, Viktor Šest, Dušan Štrajhar, Vinko Železnikar in Cheng Xing.