Naslovnica / ŠPORT / Osemurno naskakovanje Rožiškega vrha

Osemurno naskakovanje Rožiškega vrha

Člani Športnega in kulturnega društva Sela so skupaj z družino Petrušič že drugo leto zapored organizirali družabno-rekreativno tekmovanje 8 ur Rožiškega vrha.

Z včerajšnjim osemurnim naskakovanjem 794 metrov visokega Rožiškega vrha se je letos spopadlo štirideset prijavljenih tekmovalcev, največjo vztrajnost in vzdržljivost pa je pokazal Dušan Globočnik, zmagovalec in rekorder Svetega Primoža, ki se je v osmih urah 16 krat uspel povzpeti (in spustiti) na Rožiški vrh, s čemer je postal absolutni zmagovalec prireditve, obenem pa je zmagal tudi v kategoriji tekmovalcev do 45 let.

V kategoriji tekmovalcev starejših od 45 let, je največ vzponov in spustov zabeležil Tomo Petek iz Šmartnega v Tuhinju, ki se zbral 14 vzponov in spustov.

Naslov zmagovalke med ženskami do 45 let sta si, z desetimi vzponi in spusti, razdelili domačinki Suzana in Karmen Orehek, ki sta pot od izhodišča do vrha in nazaj prehodili 10 krat, prav toliko vzponov in spustov pa je zbrala tudi Jana Pavlič iz Buča, ki je kot najstarejša tekmovalka zmagala tudi v kategoriji žensk nad 45. letom.

V »težki kategoriji« pohodnikov +100, je zmagal težkokategornik Gregor Levak, ki se je devetkrat povzpel in spustil na Rožiški vrh, najstarejši tekmovalec pa je bil Stane Šuštar, ki se je opravil 11 vzponov in spustov v osmih urah.

 

Medalje in nagrade najboljšim je podelil predsednik ŠKD Sela, Boštjan Pivec, prijetno, vendar tudi kar naporno rekreativno druženje, pa se je zaključilo s skupnim piknikom.