Naslovnica / Črna kronika / Pijani »žurerki« iz Mekinj najprej odklopili elektriko, nato pa jo odpeljali na pridržanje
Simbolična fotografija.

Pijani »žurerki« iz Mekinj najprej odklopili elektriko, nato pa jo odpeljali na pridržanje

Prekrškarji in storilci kaznivih dejanj so se najbrž razveselili konca policijske stavke, zato so kamniškim policistom v preteklem tednu naložili obilo dela. Med zanimivejšimi policijskimi intervencijami gre omeniti miritev razposajene žurerke v Mekinjah, ki je z glasno glasbo motila mir Molkove ulice, nedvomno pa je omembe in skrbi vreden tudi velik vlom v stanovanjsko hišo v centru mesta, s katerim so lastnike hiše vlomilci oškodovali za okrog 60.000 evrov.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 30. maja do 5. junija 2016)

Ogoljufana prek spleta
30.05.2016 – Občanko s Kamnika je neznani storilec oškodoval s tem, da ji nakup opravljen po spletu, v vrednosti 34,00 €, ni dostavil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pijani mekinjski razgrajačici odklopili elektriko
30.05.2016 – Policisti so bili poslani v Mekinje na Molkovo pot, kjer alkoholizirana občanka kršila javni red in mir s predvajanjem glasne glasbe. Ker kršiteljica ob prihodu policistov ni prenehala s kršitvijo, niti z njimi hotela sodelovati ter odpreti vrat, so policisti na kraj poklicali uslužbence elektro podjetja, ki so »žurerki« odklopili elektrijo. Tudi z odklopom elektrike pa na Molkovi ulici še vedno ni bilo miru, saj je prekrškarica še naprej razgrajala, niti ni upoštevala ukaza policista naj s kršitvijo preneha, zato je bilo zoper njo na podlagi določil  109/II Zakona o prekrških odrejeno pridržanje. Za svoje nedovoljeno oz. preveč hrupno pijansko veseljačenje ter posledično prenočevanje pri policistih, bodo kršiteljici policisti izstavili račun v obliki globe, s katero bi se vsaj kak žurerski vikend dalo preživeti tudi v razvpitih Zrčah.

Na bankomatu pozabljen denar je pobasal neznanec
31.05.2016 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in povedala, da je pozabila denar na bankomatu. Ugotovljeno je bilo, da je občanka dne 19.5.2016 dvignila 50 eurov in denar pustila v bankomatu Gorenjske banke v Qlandiji na Domžalski cesti, katerega je neznani storilec vzel in ga ni prinesel na Gorenjsko banko oziroma na policijsko postajo. Po zbranih obvestilih bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Smejoča travica
01.06.2016 – Policisti so imeli na Perovem v postopku mlajšega občana, ki so mu zasegli  PVC škatlico z NN zeleno-rjavo posušeno snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Škatlico s snovjo bodo poslali v analizo in nato ustrezno ukrepali.

Pijan povzročil nesrečo Pod skalo
01.06.2016 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica pod Skalo je prišlo do prometne nesreče. Na kraju so policisti ugotovili, da je alkoholizirani povzročitelj prometne nesreče vozil osebni avtomobil z neprilagojeno hitrostjo in zaradi tega trčil v stoječe vozilo. Nastala je materialna škoda za okoli 300 eurov. Kršitelju je bilo zaradi povzročitve prometne nesreče in alkohola izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu ter prepovedana nadaljnja vožnja in proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Namesto sveče na Žalah prižgal joint
02.06.2016 – Policisti so imeli na Žalah v postopku mlajšega občana, ki so mu zasegli alu folijo in odvrženi cigaretni zavitek v katerem so bili posušeni delci zeleno-rjave rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo.. Po analizi sledi ukrep.

Na Bakovniku zbil nepremišljeno kolesarko z otrokom
03.06.2016 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče z udeležbo kolesarke, ki je stolčku prevažala otroka. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo  zaradi nepravilne smeri vožnje kolesarke. Na kraju ni bil nihče telesno poškodovan. Kolesarki je bil izdan plačilni nalog.

Hiša brez žlebov
04.06.2016 – V Mostah so preko noči s stanovanjske hiše odtujili 3.5 m bakrenega žleba. Nastala je materialna škoda za okoli 80 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v stanovanjsko hišo v centru Kamnika
Policisti so v centru Kamnika obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju sta policista ugotovila, da je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v času dopustovanja lastnikov.  Storilci so odtujili osebno vozilo znamke Peugeot 5008, motorno kolo Piaggio Beverly, večjo količino denarja ter več elektronskih naprav. Nastala je večja materialna škoda za okoli 60.000 eurov.  Postopek so na kraju prevzeli policisti sektorja kriminalistične policije Ljubljana.