Naslovnica / POUDARJENO / Plavalka Taja Klemen je osvojila kar tri naslove državne prvakinje

Plavalka Taja Klemen je osvojila kar tri naslove državne prvakinje

Plavalni klub Calcit Kamnik je bogatejši za tri naslove državnih prvakov, saj je Taja Klemen blestela na državnem prvenstvu v Mariboru ter med mlajšimi deklicami osvojila kar tri naslove državne prvakinje.

Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice 2022

Med mlajšimi dečki in mlajšimi deklicami je v konkurenci 23. slovenskih klubov, Plavalni klub Calcit Kamnik zastopalo 11 plavalk in plavalcev, pod mentorstvom trenerjev Emila Tahirovića in Lare Seretin. Nastopili so: Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Tymur Beshlyk, Žiga Rakar Keržič, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Matjaž Žan Orešnik in Pavlin Zule.

Taja Klemen je postala državna prvakinja na 100 m hrbtno, 50 m hrbtno in 200 m hrbtno, podprvakinja na 100 m prosto, 3. mesto na 400 m prosto in 3. mesto 50 m prosto.

Neža Hren je osvojila več diplom, katere se podelijo za osvojena prva tri mesta med mlajšimi letniki. Dobila je diplome za 1. mesto 100 m prosto, 1. mesto 50 m prosto, 2. mesto na 50 m delfin, 3. mesto 50 m prsno in diplomo za 3. mesto 100 m prsno.

Beshlyk Tymur  je osvojil diplomo za 2. mesto 100 m delfin mlajši letnik.

V štafeti 4×50 m prosto so mlajše deklice v postavi Taja Klemen, Neža Hren, Vita Mlakar in Tina Klemen osvojile odlično 3. mesto.

Ker je pa državno prvenstvo le tekma na najvišjem nivoju, šteje že sama udeležba na tako visokem tekmovanju. Zato je pravilno, da ponosno omenimo tudi najboljše uvrstitve vseh naših tekmovalcev. Klemen Tina 23. mesto 50 m hrbtno, Anna Losieva 23. mesto 100 m prsno, Vita Mlakar 14. mesto 200 m prsno, Žiga Rakar Keržič 10. mesto 50 m prsno in 50 m delfin, Žiga Kugler 17. mesto 50 m prsno, Peter Lackovič 20. mesto 50 m delfin, Matjaž Žan Orešnik 15. mesto 100 m prsno in Pavlin Zule 77. mesto 50 m hrbtno.

Moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice 2022

25. slovenskih klubov je nastopilo na tem prvenstvu. Med njimi tudi sedem plavalcev in plavalk Plavalnega kluba Calcit Kamnik. Pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića so nastopili: Ana Avbelj, Kaja Hočevar, Laura Podgoršek, Tajda Spruk, Nina Vrhovnik, Liam Negodič in varovanec trenerja Mihe Potočnika Rok Vejnovič.

Nina Vrhovnik državna podprvakinja na 50 m delfin in 3. mesto 100 m delfin.

Laura Podgoršek državna podprvakinja 50 m hrbtno.

Rok Vejnovič štirikratni državni podprvak na 200 m prsno, 400 m mešano, 200 m delfin in 1500m prosto in 3. mesto 200 m hrbtno.

Dve bleščeči odličji pa so osvojili tudi v štafetah.

V štafeti 4×50 m mešano so v postavi Rok Vejnovič, Liam Negodič, Nina Vrhovnik in Laura Podgoršek osvojili 2. mesto.

V štafeti 4×100 m mešano so v postavi Rok Vejnovič, Liam Negodič, Nina Vrhovnik in Laura Podgoršek osvojili 3. mesto.

Najboljše uvrstitve ostalih naših tekmovalcev v tej kategoriji so: Ana Avbelj 7. mesto na 50 m prsno, Kaja Hočevar 36. mesto na 100 m mešano, Tajda Spruk 16. mesto na 50 m prsno in Liam Negodič 9. mesto na 200 m prsno.

Čestitamo vsem našim plavalkam, plavalcem in trenerjem za ponovno odlične rezultate. S temi odličnimi rezultati nas vedno znova in znova postavite na vidno mesto na plavalnem zemljevidu, ne samo v Sloveniji ampak tudi izven naših meja. In iskreno smo ponosni na to. Še bolj smo ponosni, ker vemo koliko odrekanja je potrebnega za tako dobre uspehe.

A vedno ostane tisti kanček grenkega priokusa, glede nepokritega bazena v Kamniku in mučne vožnje v Kranj in v Radovljico. Dobro bi bilo, da nebi vedno ostalo pri obljubah in pobožnih željah. Če bi bila ta obljuba izpolnjena, bi bilo prav gotovo še veliko več županovih stiskov rok na podelitvi priznanj »Naj športnik Občine Kamnik«.

Matjaž Spruk
Foto: Lara Seretin, Miha Potočnik, Emil Tahirović

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve