Naslovnica / ŠPORT / Plezalec Milan Preskar do prve zlate medalje v članski konkurenci
Milan Preskar 1. mesto v kategoriji člani.

Plezalec Milan Preskar do prve zlate medalje v članski konkurenci

Na državnem prvenstvu v športnem plezanju v Kranju je Milan Preskar prišel do prve zlate medalje v članski konkurenci, med mlajšimi dečki pa je zlato osvojil še Luka Jerman, medtem ko jemed kadeti Aljaž Resnik prilezel do brona.

Minuli vikend je v dvorani Zlato Polje v Kranju potekala predzadnja tekma v težavnostnem športnem plezanju za mlajše, srednje in starejše kategorije. V petek so najprej tekmovali najmlajši, v soboto popoldan pa so potekale kvalifikacije za starejše kategorije, kjer so v članski kategoriji kar štirje tekmovalci prihajali iz Plezalnega kluba Kamnik.

Luka Jerman 1. mesto med mlajsimi decki.

Milan Preskar, ki je v letošnji sezoni že dvakrat stal na stopničkah za najboljše, je v Kranj prišel z velikimi pričakovanji in z željo po najvišji uvrstitvi. Preskar, ki je sicer tudi član slovenske članske reprezentance v športnem plezanju je v kvalifikacijski smeri plezal odlično in poleg Luka Potočarja smer splezal do vrha. V finalno smer je vstopil kot predzadnji in z natančnim plezanjem, brez večjih napak s smerjo zaključil tik pod vrhom in si tako zasluženo priplezal svojo prvo zlato medaljo v članski konkurenci. Z odličnimi uvrstitvami v letošnji sezoni se tako poteguje za naslov državnega prvaka v težavnostnem športnem plezanju.

V večerni finale sta se poleg Preskarja uvrstila še Peter Jereb in Aljaž Resnik ter na koncu končala na 7. oz. 8. mestu.

Preskar je z odlično uvrstitvijo poskrbel tudi za prvo zlato medaljo v članski konkurenci za Plezalni klub Kamnik, ki ima sicer odlične tekmovalce v mlajših in srednjih kategorijah, za katere poleg Gregorja Vezonika skrbi prav dvaindvajsetletni Preskar.

Aljaž Resnik 3. mesto v kategoriji kadeti.

Luka Jerman (ml. dečki) je v Kranju že petič v tej sezoni slavil zmago ter z visokimi uvrstitvami napovedal zmago v skupnem seštevku državnega prvenstva v težavnosti, Aljaž Resnik (kadeti), lanski vice prvak v težavnosti, pa si je po srebrni medalji iz Tržiča, v Kranju priplezal bron. Žal zaradi poškodbe v Kranju ni nastopil Timotej Romšak (ml. dečki), ki ima letos v težavnosti že tri medalje.

Tekmovalce v letošnji sezoni čaka še zadnja tekma v težavnosti in hitrosti, ki bo konec tedna potekla v Celju. Vljudno vabljeni.

Plezalni klub Kamnik
Fotografije: Žan Kuralt in Grega Eržen

 

REZULTATI ČLANOV PLEZALNEGA KLUBA KAMNIK:

1. mesto:  Milan Preskar, člani
1. mesto:  Luka Jerman, ml. dečki
3. mesto: Aljaž Resnik, kadeti
4. mesto: Elija Baloh, cicibani
4. mesto:  Nejc Sitar, mladinci
5. mesto:  Žiga Židan, st. dečki
7. mesto:  Dominika Kodra, st. deklice
7. mesto:  Katra Mali, kadetinje
7. mesto:  Peter Jereb, člani
8. mesto:  Pia Mavec, st. deklice
8. mesto: Aljaž Resnik, člani
12. mesto:  Nejc Sitar, člani
24. mesto:  Tiana Rajgelj, ml. deklice