Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pretep v šoli, trk z viličarjem in dirkaško razpoložena voznica začetnica

Policijska kronika: Pretep v šoli, trk z viličarjem in dirkaško razpoložena voznica začetnica

Policisti so v minulem tednu, med drugim, mirili šolski pretep, obravnavali nekaj tatvin, vlomov in goljufij, iskali dišečega tatu, prehitro voznico začetnico, ki je dirkala po Tuhinjski dolini, pa (vsaj začasno) znova spremenili v »izkušeno peško«.

Kronika PP Kamnik (od 15. do 21. 3. 2021)

PROMETNA NESREČA
15.3.2021 – V industrijski coni Žeje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

MEDVRSTNIŠKO NASILJE V OSNOVNI ŠOLI
16.3.2021 – V eni izmed osnovnih šol v Kamniku je prišlo do medvrstniškega nasilja, v katerem so bili udeleženi štirje učenci, ki so se med seboj prepirali in tudi fizično obračunali. Sledi zbiranje obvestil, razgovori z učenci v prisotnosti njihovih staršev in ustrezen ukrep.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
17.3.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z odložilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

PRIJAVA GOLJUFIJE
18.3.2021 – Občan je prodal mobilni telefon, vendar ga je goljuf, z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin pri nakupu telefona, spravil v zmoto, in sicer s tem, da je plačilo izvedel preko mobilne aplikacije za spletno bančništvo, kot da je plačilo telefona že opravil, čeprav je bilo v resnici na čakanju. Ko je goljuf telefon prejel je plačilo preklical in tako oškodoval občana. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, sledi pa še zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ISKANJE DIŠEČEGA TATU
18.3.2021 – Zaposlena v trgovini Müller je policiste obvestila o tatvini parfumov večje vrednosti. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, glede na okoliščine, pa se bodo morali policisti najbrž zateči tudi »k vohljanju«.

PREPODIL JE PREDRZNEGA TATU
18.3.2021 – V Kamniku je lastnik stanovanjske hiše prepodil neznanega storilca drzne tatvine. Kaj je tatiču uspelo odnesti iz garažnih prostorov zaenkrat še ni znano, ga bodo pa poskusili izslediti policisti.

VLOM V VOZILO
19.3.2021 – Neznanec je v Volčjem Potoku razbil steklo na zadnjih desnih vratih vozila in iz notranjosti odtujil torbico, v kateri je imela oškodovanka denarnico z dokumenti in večjo vsoto denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo

GLASNA GLASBA
19.3.2021 – Policisti so na območju Kamnika, zaradi glasne glasbe, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan »glasbeni pozdrav« v obliki plačilnega naloga.

Z VILIČARJEM SE JE ZALETEL V STEBER
19.3.2021 – V enem izmed podjetij v poslovni coni Komenda se je poškodoval delavec, ki je pred zaključkom službe želel prestaviti viličar na običajno mesto na drugo stran proizvodnje hale. Ob tem je z viličarjem zapeljal naravnost naprej in z vilico viličarja trčil v navpični nosilni steber na sredini hale. Pri tem se je viličar sunkovito ustavil, ob trku pa je delavca dvignilo iz sedeža, zaradi česar je z glavo udaril v rob strehe oz. v kovinske prečke na strehi ter utrpel poškodbe. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi neprevidnosti delavca, ki pa ima opravljeno ustrezno usposabljanje za opravljanje dela.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
20.3.2021 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil, in sicer zaradi neupoštevanja prednosti vključevanja voznice iz neprednostne površine – v tem primeru parkirišča – na prednostno cesto. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PREHITRA VOZNICA ZAČETNICA
1.3.2021 – Policista sta v naselju Mali Hrib opravljala kontrolo prometa, pri čemer sta »na radarske limanice« ujela voznico začetnico, ki je v naselju vozila s hitrostjo 109 kilometrov na uro oziroma z dvakratno dovoljeno hitrostjo. Zaradi hujšega prekrška bo voznica začetnica znova izkušena peška, saj so ji policisti vozniško dovoljenje začasno odvzeli. Kdaj se bo (po predpisih) znova lahko vozila, pa bo odločilo pristojno sodišče, ki so mu policisti predlagali odvzem vozniškega dovoljenja.