Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Srboriti občani in vinjeni vozniki

Policijska kronika: Srboriti občani in vinjeni vozniki

Kamniški policisti in policistke so v preteklem tednu, med drugim, s ceste spravili par vinjenih voznikov, mirili preveč razgrete in sprte občane, obravnavali pa so tudi vloma v vozili, ki sta bili parkirani v Kamniški Bistrici.

Kronika PP Kamnik (od 25. do 31. 3. 2019)

V VOLČJEM POTOKU GA JE SPRAVILA V JAREK
25.03.2019 – Volčjem Potoku so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice, ki se je z vozilom vključevala iz neprednostne na prednostno cesto, pri tem pa spregledala voznika, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti in nato pristal v jarku. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
25.03.2019 –  V Kamniku so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

NI BIL ČEMAŽ
26.03.2019 – Policistki sta v Kamniku osebi zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov rastlinskega izvora, in sicer zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
26.03.2019 – Na območju Komende je voznik osebnega avtomobila kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.77 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VOZIL VOZILO BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
27.03. 2019 – Na območju Kamnika je bil v postopku voznik osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo, proti potrdilu o zasegu predmetov IN na podlagi 23. člena ZPrCP, vozilo začasno zaseženo ter odpeljano v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

MED SPOROM STA MU POŠKODOVALA AVTO
28.03.2019 – Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.  Do poškodbe vozila je prišlo med sporom dveh občanov, ki ju oškodovanec sicer pozna, njun spor pa je bil tako silovit, da jo je tekom spora skupilo tudi njegovo vozilo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  pristojno tožilstvo.

SPOR V INDUSTRIJSKI CONI ŽEJE
29.03.2019 – Policisti so v Industrijski coni Žeje posredovali pri sporu med varnostnikom in občanom, do katerega je prišlo pri nalaganju palet. Občana, ki se je nedostojno vedel in ga žalil varnostnika, pa so policisti pomirili s plačilnim nalogom po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V KS SREDNJA VAS
30.03.2019 – PP Kamnik je bila obveščena o poskusu vloma v prostore krajevne skupnosti Srednja vas, kjer je neznani storilec na neugotovljen način skrivil kovinsko zaščito cilindričnega vložka ključavnice na vhodnih vratih objekta, vendar mu v notranjost vseeno ni uspelo priti. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VLOM V DVE VOZILI NA PARKIRIŠČU K SLAPU ORGLICE
31.03.2019 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v dve vozili, ki sta bili parkirani na parkirišču k  slapu Orglice. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.