Naslovnica / Črna kronika / Pomoč planincu pri sestopu s Kalc

Pomoč planincu pri sestopu s Kalc

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je ob 17:07 prejela poziv, da planinec potrebuje pomoč pri sestopu s Kalc. Klicu na pomoč so se odzvali kamniški gorski reševalci, ki so se podali na pot proti Kalcam. Po neuradnih podatkih so reševalci planinca že našli, k sreči pa ni nič hujšega, saj ni poškodovan in je potreboval zgolj pomoč pri sestopu, zato se počasi že spuščajo proti dolini.

Krompirjeve počitnice in lepo vreme bosta v prihodnjih dneh v hribe zagotovo zvabila še kar lepo število pohodnikov in planincev, zato ne kaže izpustiti opozorila,  da v gorah že vladajo zimske razmere, ki zahtevajo ustrezno opremo in še večjo mero previdnosti.

V hribih je zapadlo že kar nekaj snega, dan je kratek, temperature pa se zvečer in ponoči hitro spustijo pod ledišče, zato se tudi prijetna in nezahtevna planinska pot lahko hitro spremeni v smrtno nevarno drsalnico.

Vsi, ki se nameravate v teh dneh odpraviti v hribe, ne precenjujte svojih zmožnosti in se na pot podajte le ustrezno pripravljeni in opremljeni.