Naslovnica / Črna kronika / Pomoč pri prometni nesreči in iskanje požara

Pomoč pri prometni nesreči in iskanje požara

Kamniški gasilci so danes zabeležili dve intervenciji, saj so že v jutranjih urah najprej posredovali v Mengšu, kjer je prišlo do prometne nesreče, proti večeru pa so odhiteli v Županje njive oz. Stahovico, kjer naj bi zagorela trava.

Prometna nesreča v Mengšu

Gasilci PGD Kamnik in Mengeš so bili zjutraj, okoli 7.25, obveščeni, da je na Gorenjski cesti v Mengšu prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil in s kar tremi poškodovanimi osebami. Gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, postavili vozila nazaj na cestišče in nudili pomoč policiji ter reševalcem NMP Domžale, ki so vse poškodovane, med katerimi je bila tudi nosečnica, oskrbeli ter jih odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Iskanje travniškega požara v Županjih njivah

Zelo hitro so se gasilci PGD Kamniška Bistrica in Kamnik odzvali tudi na poziv v popoldanskih urah, saj so bili okoli 16:20 obveščeni, da naj bi nad Calcitom v Županjih njivah prišlo do travniškega požara. Ker so požari v naravi resna zadeva, so se gasilci obeh omenjenih društev na klic odzvali polnoštevilno in z več vozili, vendar je imel klicatelj bržkone nekoliko prevelike oči in preveč bujno domišljijo. Gasilcem namreč domnevnega požara ni uspelo najti, so pa našli že ugaslo pogorišče velikosti kakih 20 x 10 metrov, v širši okolici pa našli še dva kontrolirana požiga, kjer je bil ogenj pod nadzorom, tako da so se, po nepotrebnem izletu v naravo, kaj hitro vrnili nazaj v svoje gasilske domove.