Naslovnica / NOVICE / Pozdravljena Kamničan-ka, zbogom Kamniški občan

Pozdravljena Kamničan-ka, zbogom Kamniški občan

Danes je izšla 1. številka novega občinskega glasila Kamničan-ka, ki se, če ne upoštevamo novega imena in glave časopisa, od svojega predhodnika Kamniškega občana domala ne razlikuje.

kamnicanka 1Poročali smo že o tem, da je Občina Kamnik pred iztekom pogodbe o sofinanciranju obveščanja občanov prek glasila Kamniški občan sklenila ustanoviti novo občinsko glasilo imenovano Kamničan-ka. Izdajatelja časopisa za obdobje treh let je izbrala s pomočjo javnega poziva za zbiranje ponudb, po pričakovanjih pa je bilo izbrano podjetje Gorenjski glas, ki je oddalo najnižjo ponudbo, v prejšnjem letu pa je začasno izdajalo tudi, zdaj že nekdanje občinsko glasilo, Kamniškega občana.

Kakih bistvenih vsebinskih in oblikovnih razlik med Kamniškim občanom in Kamničan-ko ni zaznati, le celostna podoba občinskega časopisa se je še nekoliko bolj približala grafični podobi Gorenjskega glasu.

Odgovorna urednica Kamničanke je Jasna Paladin, ki je nalogo urednice opravljala že v prejšnjem letu pri Kamniškem občanu, le s to razliko, da je zdaj tudi odgovorna urednica novega občinskega glasila, medtem ko je nalogo zadnje odgovorne urednice opravljala kar direktorica in odgovorna urednica Gorenjskega glasu Marija Volčjak.

Zbogom Kamniški občan

Če je še pred novim letom obstajalo še nekaj upanja, da bo Kamniški občan, po 53-ih letih neprekinjenega izhajanja, kljub temu, da bo izgubil podporo Občine Kamnik, še naprej izhajal, pa se po zadnjih informacijah, ki jih imamo, od Kamniškega občana najbrž vsaj za nekaj časa, če ne že kar za vedno, poslavljamo. Lastnici podjetja Bistrica d.o.o. in blagovne znamke Kamniški občan sta vse skupaj temeljito premislili in ugotovili, da za nadaljnje izhajanje Kamniškega občana, vsaj za enkrat, ni pravih možnosti, kar je moč pripisati različnim vzrokom.

Večina bralcev razlike najbrž sploh ne bo opazila, le Kamničan-ke se utegne med ljudmi še lep čas držati tudi ime »Občan«, saj se je Kamniški občan v petih desetletjih dodobra zasidral v zavest prebivalcev občine Kamnik. Še posebej vseh tistih, ki so sodelovali pri njegovi ustanovitvi in ustvarjanju njegove vsebine.

Izdajanje novega občinskega časopisa bo občane in občanke oz. Občino Kamnik stalo približno 50.000 evrov na leto, oz. 149.815,71 evrov v treh letih.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve