Naslovnica / NOVICE / Pozdravljena Kamničan-ka, zbogom Kamniški občan

Pozdravljena Kamničan-ka, zbogom Kamniški občan

Danes je izšla 1. številka novega občinskega glasila Kamničan-ka, ki se, če ne upoštevamo novega imena in glave časopisa, od svojega predhodnika Kamniškega občana domala ne razlikuje.

kamnicanka 1Poročali smo že o tem, da je Občina Kamnik pred iztekom pogodbe o sofinanciranju obveščanja občanov prek glasila Kamniški občan sklenila ustanoviti novo občinsko glasilo imenovano Kamničan-ka. Izdajatelja časopisa za obdobje treh let je izbrala s pomočjo javnega poziva za zbiranje ponudb, po pričakovanjih pa je bilo izbrano podjetje Gorenjski glas, ki je oddalo najnižjo ponudbo, v prejšnjem letu pa je začasno izdajalo tudi, zdaj že nekdanje občinsko glasilo, Kamniškega občana.

Kakih bistvenih vsebinskih in oblikovnih razlik med Kamniškim občanom in Kamničan-ko ni zaznati, le celostna podoba občinskega časopisa se je še nekoliko bolj približala grafični podobi Gorenjskega glasu.

Odgovorna urednica Kamničanke je Jasna Paladin, ki je nalogo urednice opravljala že v prejšnjem letu pri Kamniškem občanu, le s to razliko, da je zdaj tudi odgovorna urednica novega občinskega glasila, medtem ko je nalogo zadnje odgovorne urednice opravljala kar direktorica in odgovorna urednica Gorenjskega glasu Marija Volčjak.

Zbogom Kamniški občan

Če je še pred novim letom obstajalo še nekaj upanja, da bo Kamniški občan, po 53-ih letih neprekinjenega izhajanja, kljub temu, da bo izgubil podporo Občine Kamnik, še naprej izhajal, pa se po zadnjih informacijah, ki jih imamo, od Kamniškega občana najbrž vsaj za nekaj časa, če ne že kar za vedno, poslavljamo. Lastnici podjetja Bistrica d.o.o. in blagovne znamke Kamniški občan sta vse skupaj temeljito premislili in ugotovili, da za nadaljnje izhajanje Kamniškega občana, vsaj za enkrat, ni pravih možnosti, kar je moč pripisati različnim vzrokom.

Večina bralcev razlike najbrž sploh ne bo opazila, le Kamničan-ke se utegne med ljudmi še lep čas držati tudi ime »Občan«, saj se je Kamniški občan v petih desetletjih dodobra zasidral v zavest prebivalcev občine Kamnik. Še posebej vseh tistih, ki so sodelovali pri njegovi ustanovitvi in ustvarjanju njegove vsebine.

Izdajanje novega občinskega časopisa bo občane in občanke oz. Občino Kamnik stalo približno 50.000 evrov na leto, oz. 149.815,71 evrov v treh letih.