Naslovnica / NOVICE / Pozor: Ne nasedajte goljufom, ki na Kamniškem, pod pretvezo humanitarnosti, zbirajo igrače!

Pozor: Ne nasedajte goljufom, ki na Kamniškem, pod pretvezo humanitarnosti, zbirajo igrače!

Nekateri občani Kamnika so minule dni v svoje poštne nabiralnike prejeli obvestilo o domnevno humanitarnem zbiranju igrač za otroke s posebnimi potrebami, ki pa je precej nenavadno, če že ne kar sumljivo, saj naj bi igrače, zbirala vsaj neznana, če že ne celo neobstoječa humanitarna organizacija Medo.

Domnevne »Humanitarne organizacije Medo« namreč ni moč najti ne na spletu, ne v uradnih evidencah, na letakih, ki so jih v svoje nabiralnike prejeli občani, pa ni navedenih nobenih kontaktnih podatkov, razen datuma in ure zbiranja, ki je na letaku dopisan ročno.

Podoben primer spornega zbiranja igrač in tudi zlorabe imena so v Zvezi Sonček konec lanskega leta prijavili policiji.

Da gre pri vsem skupaj najverjetneje za goljufe, ki igrače od občanov zvabljajo pod pretvezo dobrodelnosti, priča podoben primer iz konca lanskega leta, ko je Zveza Sonček, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, javnost opozorila na zlorabo njihovega imena, vse skupaj pa prijavila tudi Policijski postaji Vič. (Povezava: Zloraba imena Zveze Sonček za zbiranje plišastih igrač za otroke)

Takrat so prebivalci nekaterih gorenjskih krajev dobili v svoje nabiralnike domala identične letake, s podobno vsebino, le da je v tokratnem kamniškem primeru navedeno drugo ime domnevne humanitarne organizacije.

Spričo navedenega občane in občanke, ki so v svoje nabiralnike letake s pozivom o zbiranju igrač, pozivamo k dobršni meri previdnosti, obenem pa jim priporočamo, da o morebitnem pojavu spornih zbiralcev igrač, obvestijo tudi kamniške policiste, ki bodo lahko “humanitarce” podrobno izprašali o njihovem “humanitarnem poreklu” in pravih namerah.

X