Naslovnica / Črna kronika / Prenehanje velike požarne ogroženosti tudi na območju občin Kamnik in Komenda

Prenehanje velike požarne ogroženosti tudi na območju občin Kamnik in Komenda

Z 12. aprilom 2017 je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 1. aprila 2017, na območju celotne države, razen na območju občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba.

V navedenih občinah velika požarna ogroženost naravnega okolja ostaja v veljavi in tam je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta od 12. aprila 2017 na območjih, kjer je ukinjena velika požarna ogroženost naravnega okolja, prenehala izvajati poostren nadzor, v navedenih občinah pa se bo poostren nadzor izvajal še naprej.

S prenehanjem velike požarne ogroženosti bosta Policija in Inšpektorat RS prenehala izvajati poostren nadzor tudi na območju občin Kamnik in Komenda, vseeno pa bodite pri kurjenju ognja in morebitnem požiganju vrtnih odpadkov nadvse previdni, predvsem pa ognja nikoli ne puščajte brez nadzora.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje