Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Prikaz nasprotnih dejstev: Svetniško soglasje za bistriško Kolomajsarco na čelu vrtca?
Simbolična fotografija

Prikaz nasprotnih dejstev: Svetniško soglasje za bistriško Kolomajsarco na čelu vrtca?

Spoštovani, v zvezi s člankom »Svetniško soglasje za bistriško Kolomajsarco na čelu vrtca?« prosim za objavo nasprotnih dejstev.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je kot delovno telo Občinskega sveta Občine Kamnik zadolžena, da – med drugim – Občinskemu svetu predlaga sprejem mnenj oziroma soglasij k imenovanju ravnateljev / direktorjev javnih zavodov skladno z Zakonom o lokalni samoupravi, Statutom Občine Kamnik in Poslovnikom Občinskega sveta Občine Kamnik ter področno zakonodajo. Komisija med obravnavo vsakokratne vloge javnega zavoda za izdajo mnenja preuči celotno dokumentacijo o kandidatih za določeno funkcijo. Zagotovo bi bilo odločanje Komisije bistveno lažje, če bi se z vsemi kandidati lahko tudi osebno seznanila, a je to glede na kratke zakonske roke za izdajo mnenj praktično nemogoče. Ne glede na to si Komisija prizadeva, da predloge, ki jih poda Občinskemu svetu Občine Kamnik v sprejem, pripravi z največjo možno mero skrbnosti in objektivnosti.

Nadalje velja poudariti, da navedbe o neseznanjenosti svetnikov in svetnic niso utemeljene. Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja sestavljajo predstavniki vseh političnih opcij, zastopanih v Občinskemu svetu Občine Kamnik, z izjemo DeSUS-a, zato ni mogoče trditi, da svetniki in svetnice niso seznanjeni z delom Komisije. Še več, vsi svetniki in svetnice imajo možnost, da skladno s Poslovnikom Občinskega sveta Občine Kamnik zahtevajo podatke in pojasnila, ki jih potrebujejo za delo v občinskem svetu.

Ne nazadnje pa ne moremo mimo dejstva, da so organi občine, delovna telesa občinskega sveta in seveda tudi svetniki in svetnice dolžni varovati podatke zaupne narave, kot so to na primer osebni podatki. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja praktično na vsaki svoji seji obdeluje osebne podatke. Ker se gradivo za seje Občinskega sveta Občine Kamnik objavlja na spletni strani občine in je torej dostopno vsem, so predlogi Komisije oblikovani tako, da se zagotovi načelo sorazmernosti in se hkrati ne posega v integriteto kandidatov za določene funkcije.

Ivanka Učakar,
predsednica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve