Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Svetniško soglasje za bistriško Kolomajsarco na čelu vrtca?
Simbolična fotografija

Svetniško soglasje za bistriško Kolomajsarco na čelu vrtca?

Sodeč po vsebini gradiva dopisno sejo Občinskega sveta Občine Kamnik, se bodo kamniški občinski svetniki in svetnice, med podajanjem mnenja k imenovanju ravnateljice Vrtca Antona Medveda Kamnik, najbrž igrali slepe miši.

Župan Matej Slapar je, 23. 3. 2021, sklical  6. dopisno sejo Občinskega sveta Občine Kamnik, na kateri naj bi svetnice in svetnice podali mnenje k imenovanju ravnateljice Vrtca Antona Medveda Kamnik ter sprejeli sklep o imenovanju predstavnika lokalne skupnosti v Svetu CIRIUS-a.

Bržkone bi bila dopisna seja, ki se konča danes ob 15. uri, zgolj gola formalnost, če bi si pripravljalci gradiva za sejo oz. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo vodi predsednica Ivanka Učakar (NSi), znova ne privoščili precejšnje šlamparije in blamaže, saj iz gradiva, ki je dano v obravnavo občinskim svetnicam in svetnikom, ni razvidno komu in koliko kandidatom oz. kandidatkam naj bi se njihovo »pozitivno mnenje« sploh podalo.

V obrazložitvi predloga je namreč v delu, ki se nanaša na imenovanje nove ravnateljice vrtca, navedeno le: »Komisija  za  mandatna  vprašanja,  volitve  in  imenovanja  je  na  16.  seji, 16. 3.  2021, obravnavala dopis Sveta Vrtca Antona Medveda Kamnik, v katerem je le-ta Občino Kamnik zaprosil za mnenje o prijavljenih kandidatkah za ravnateljico javnega zavoda.«

Nič bolj “informativen” ni niti predlog sklepa, ki se glasi: »Občinski  svet  Občine  Kamnik  daje pozitivno  mnenje  vsem  prijavljenim  kandidatkam  za  ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik.«, z obrazložitvijo: »Svet Vrtca Antona Medveda Kamnik je Občino Kamnik zaprosil za mnenje glede prispelih prijav na javni razpis za delovno mesto ravnatelja javnega zavoda.  Prijavo kandidatk je obravnavala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na svoji 16. seji, dne 16. 3. 2021, in pripravila predlog sklepa oz. mnenja za obravnavo na seji Občinskega sveta Občine Kamnik. Glede na podan predlog Komisije je Občinski svet Občine Kamnik sprejel odločitev, da se vsem kandidatkam glede na predloženo dokumentacijo poda pozitivno mnenje.«

Iz predloženega gradiva člani Občinskega sveta Občine Kamnik, razen, če niso z izvolitvijo morda prejeli tudi daru jasnovidnosti, tako sploh ne morejo vedeti koliko prijav kandidatk oz. kandidatov je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja prejela in obravnavala, še manj pa to, komu naj bi svoje »pozitivno mnenje« za vodenje javnega zavoda, ki je daleč največji občinski proračunski porabnik, sploh podelili.

V kolikor bodo člani občinskega sveta predlog v dani obliki res potrdili, je teoretično možno, da svoje pozitivno soglasje, denimo, podajajo tudi legendarnemu bajeslovnemu bitju – bistriški Kolomajsarci, ki ima, med drugim, rada tudi otroke. Pa naj bo to za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Glede na prebrano in videno se zdi, da se je »komendski sev« (ne)informiranja svetnikov in občanov v precejšnji meri razširil tudi v stavbi Občine Kamnik, nas pa močno zanima, če se bo kdo izmed kamniških “predstavnikov ljudstva”, utegnil ob to sploh obregniti.

Če kamniške svetnice in svetniki še kaj dajo na svojo čast in veljavo, bi bilo namreč pričakovati, da so obravnavo predloga, zaradi očitnega pomanjkanja ključnih informacij in nepopolnega gradiva, odločno zavrnili, pripravljalcem gradiva in županu, ki je sejo sklical, pa naložili, da za prihodnjo sejo pripravij/o gradiva, ki jih bo sploh mogoče smiselno obravnavati. Stvar je namreč v tem, da so odločitve v rokah Občinskega sveta Občine Kamnik, ne pa v rokah takšnih ali drugačnih komisij, ki za nameček podajajo nepopolna poročila in predloge.

No, k sreči je bolj jasen vsaj drugi predlog sklepa, da se v Svet CIRIUS-a, kot predstavnika lokalne skupnosti, imenuje Antona Iskro.

Prikaz nasprotnih dejstev

Na zgoraj objavljeni prispevek se je, 8. 4. 2021, z zahtevo po objavi nasprotnih dejstev, odzvala Ivanka Učakar, predsednica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Kamnik: Prikaz nasprotnih dejstev: Svetniško soglasje za bistriško Kolomajsarco na čelu vrtca? (klik za ogled odgovora)

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve