Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Pijan mopedist je izsilil prednost in se v nesreči huje poškodoval

Prometna nesreča: Pijan mopedist je izsilil prednost in se v nesreči huje poškodoval

Včeraj popoldne je na kamniški obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil huje poškodovan mopedist.

Na križišču kamniške obvoznice pri bencinskem servisu Petrol je včeraj, okoli 16. ure, prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in osebnega vozila.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, so policisti z zbranimi informacijami ter ogledom kraja dogodka ugotovili, da sta udeležena voznika vozila v nasprotnih smereh po kamniški obvoznici, pri čemer pa je voznik mopeda zavil levo ter izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil naravnost, zaradi česar je prišlo do trčenja, v katerem je bil voznik mopeda težje poškodovan.

Na prizorišču nesreče so posredovali reševalci NMP Kamnik, ki so težje poškodovanega motorista oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v Ljubljano, ter gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter s cestišča odstranili motor.

Poškodovanega mopedista so na kraju nesreče oskrbeli reševalci NMP Kamnik,

Policisti so z obema voznikoma opravili preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil pri vozniku mopeda pozitiven, saj je pokazal, da je imel mopedist, ki je bil tudi povzročitelj nesreče, 0,91 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi obeh prekrškov pa mu bo izdan plačilni nalog.