Naslovnica / NOVICE / Prva polovica letošnjega Kamfesta je mimo…

Prva polovica letošnjega Kamfesta je mimo…

Pravijo, da ob dobri družbi, izbrani glasbi in kakšnem kozarcu piva čas kar beži – včeraj se je odvil že peti od devetih Kamfestovskih dni.

Otroški oder so včeraj zavzeli cirkusanti s predstavo o levu, ki mu gledalci sledijo skozi celo življenje; od levjega mladiča, do ponosnega mladega leva in do starčka, ki se po popotovanju okoli sveta s cirkuško družino vrne v zavetje pastirja, ki ga je pred mnogo leti našel skritega v grmovju.

Zvečer se je v centru mesta mešal obalni pop rock Jureta Lesarja z atmosferično elektroniko Tetemete in Bombyx Lori, svoja vrata pa je včeraj v središču Kamnika odprla galerija Pogled, ki je gostila likovno razstavo Žarka Vrezca z naslovom zaRIski, ta pa v svojih slikah združuje osnovne likovne elemente barve, prostora, kompozicije in črte.

V kulturni četrti Barutana je včeraj oder zavzela številčna skupina Godalkarjev, ki so preigravali note in si podajali skladbe tako, kot so si jih pred desetimi leti. Oder je bil poln ravno zaradi dejstva, da mineva deset let odkar so se prvi člani skupine našli med seboj prav na festivalu Kamfest – včeraj pa so bili na odru vsi, tudi tisti, ki so bili pionirji Fiddle Ganga.

Tudi na višje ležečih prizoriščih se je včeraj dogajalo; na Zapricah sta poslušalce v svet prelepe glasbe zazibala Duo Mori & Ofak, filmofili pa so si lahko v Mekinjah ogledali Moj najboljši profil, dramo razpeto med ljubeznijo, hrepenenjem, osamljenostjo in pastmi socialnih omrežij.

Fotografije: Aleš Romaniuk in www.kamnik.info