Naslovnica / NOVICE / Sanacija zemeljskega plazu v Stolniku

Sanacija zemeljskega plazu v Stolniku

Lansko pomlad se je v Stolniku sprožil zemeljski plaz, ki ogroža dostop do treh hiš ter tamkajšnjo komunalno in energetsko infrastrukturo. Po zagotovilih Občine Kamnik naj bi se sanacija plazu začela že ta teden.

Pred dobrim letom dni se je v Stolniku, pod potjo v bližini hiš 12a-c, sprožil zemeljski plaz, ki ogroža dostop do hiš in komunalno infrastrukturo. Tamkajšnji prebivalci so o plazu obvestili Občino Kamnik, obenem pa od pristojnih dobili zagotovilo, da naj bi bil plaz saniran že novembra 2017.

Ker se s sanacijo plazu, razen ogledov in zakoličbe, še ni začelo, smo na pobudo krajanov Stolnika Občino Kamnik zaprosili za informacijo, kdaj se bo začela dejanska sanacija plazu.

Iz Občine Kamnik so nam posredovali odgovor, ki se ga bodo tamkajšnji prebivalci zagotovo razveselili, saj naj bi se dela sanacije plazu začela že jutri, plaz pa naj bi bil predvidoma saniran že do konca tega meseca:

“Občina Kamnik je novembra 2017 izvedla javni razpis za izbiro izvajalca sanacije plazu Stolnik 12a. Zaradi izredno slabih vremenskih razmer konec novembra in decembra (sneg in nizke temperature) z deli ni bilo mogoče začeti, predvsem zaradi varnosti ter kvalitetne izvedbe. Zaradi tega so bila dela predstavljena na spomladanski čas. Izvajalec del je že izvedel zakoličbo območja plazu, gradbena dela pa se bodo začela predvidoma v četrtek, 19. 4. 2018 in zaključila predvidoma do prvomajskih praznikov.”

X