Naslovnica / KULTURA / Slavnostni koncert Glasbene šole Kamnik

Slavnostni koncert Glasbene šole Kamnik

Zvečer se je v Vremšakovi dvorani Glasbene šole Kamnik odvijal slavnostni koncert Glasbene šole Kamnik, ki so ga letos naslovili »POBEGNITE, ŽALOSTNE MISLI! VESELJA SEM ŽEJEN NOCOJ…«. Koncertu je v imenu Občine Kamnik prisluhnil podžupan Igor Žavbi skupaj z ravnateljico Glasbene šole Kamnik Nežo Gruden.

»Pobegnite, žalostne misli! Veselja sem žejen nocoj…« sta prva verza Maistrove pesmi Prazno srce. Hrepenenje po ljubezni in neprestana bližina smrti sta zaznamovala življenje pesnika in vojaka. Uteho in pozabo je iskal v umetnosti, v pisanju poezije in s tem skušal pregnati kljuvajočo misel o minevanju. Z branjem poezije, igranjem in petjem so učenke in učenci Glasbene šole Kamnik osvetlili obe plati osebnosti Rudolfa Maistra – vojaško in pesniško, ravno tako so se spomnili na dela Franceta Balantiča ter vsaj za en večer pogasili žejo po veselju in zapolnili praznino v srcih.

koncert_glasbena71

Nastopili so:

 • Klemen Boševki, Aljaž Kovačič, Maj Blažič in Miha Komatar – trobilni kvartet (mentor: Jakob Einfalt, prof.),
 • Lucija Vrhovnik – klavir (mentor: Marko Heričko, prof.),
 • Eva Poglajen – citre (mentor: Tomaž Plahutnik, prof.),
 • Doroteja Šink – violončelo (mentorica: Mirela Rihtar, prof.),
 • Erin Pirc, Aljaž Kovačič in Maj Blažič – trio trobent (mentor: Jakob Einfalt, prof.),
 • Mladinski pevski zbor (mentorica: Ana Smrtnik, prof.),
 • Anton Špenko – orgle (mentor: Aleš Studen, prof.),
 • Nejc Černevšek – harmonika (mentor: Marko Tomc),
 • Ana Medved – flavta (mentorica: Svetlana Novaković, prof.),
 • Ana Medved, Ana Štefančič in Vita Vodnik – pihalni trio (mentorica: Jana Pavli Per, prof.),
 • Filip Majcen, Peter Gregorič, Matic Tonin in Gašper Tonin – kvartet saksofonov (mentorica: Darja Seliškar, prof.).

Podžupan Igor Žavbi pa je zbranim nekaj besed namenil v imenu Občine Kamnik: »Prav je, da je takšen koncert organiziran ob največjem prazniku Občine Kamnik. Takrat, ko se spominjamo rojstva generala Rudolfa Maistra-Vojanova, vojaka in velikega poeta ter umetnika. Verjamem, da bo danes prostor samo za veselje, žalostne misli pa bodo pobegnile.«

Bogate glasbene točke, v organizaciji profesorice Ane Smrtnik, sta spretno in z občutenim branjem poezije popestrili učenki Glasbene šole Kamnik Miša in Špela.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve