Naslovnica / ŠPORT / Štefka Flerin in Primož Pintarič sta zmagovalca 15. Memoriala Slavka Šuštarja starejšega

Štefka Flerin in Primož Pintarič sta zmagovalca 15. Memoriala Slavka Šuštarja starejšega

Od 2. do 20.8.2021 je potekal vsakoletni Memorial Slavka Šuštarja st., ki ga vsako leto pred pričetkom sezone prireja Kegljaški klub CALCIT Kamnik. Posvečen je Slavku Šuštarju starejšemu, ki je s svojim dolgoletnim vestnim delom veliko pripomogel k razvoju in prepoznavnosti kluba. Vzgojil je tudi mnogo mladih kegljačev, od katerih so nekateri danes pomembni člani prvih ekip.

Turnir je potekal v času, ko so klubski igralci sredi priprav na novo sezono v državnih ligah, letos pa gredo h koncu še priprave  mladink/mladincev in mlajših članic/članov na Svetovno prvenstvo, ki se bo pričelo naslednji teden. Zato je ta turnir dober pokazatelj trenutne forme igralk in igralcev. Čeprav je korona spet na pohodu, smo z udeležbo zelo zadovoljni, saj se je tekmovanja v vseh kategorijah (člani, članice, rekreativci in rekreativke) udeležilo preko 100 kegljačev in kegljačic.

Pri članicah je osvojila 1. mesto članica 2.ekipe KK CALCIT Kamnik Štefka Flerin s 567 podrtimi keglji, druga je bila reprezentantka U-23 Nataša Radić (555), tretja pa Lidija Pirman s prav tako 555 podrtimi keglji, vendar nekoliko slabšo igro na čiščenje. Zelo lep rezultat je dosegla tudi Marija Ravnikar, članica 2. ekipe KK CALCIT, ki je s 551 podrtimi keglji osvojila 4. mesto. Tudi ostala mesta do 9. so osvojile članice KK CALCIT.

Pri članih je 1. mesto osvojil reprezentant Primož Pintarič s 615 podrtimi keglji, drugi je bil prav tako reprezentant Uroš Stoklas, tretji pa član KK CALCIT Kamnik Gašper Burkeljca. Zanimivo je, da sta oba podrla povsem enako število kegljev (602), ter imela povsem enak rezultat čiščenja (227), le da Uroš ni imel nobenega zgrešenega meta, zato je 2. mesto pripadlo njemu. Od članov KK Calcit so bili solidni še: 5.mesto Marjan Dolinšek (591), 6.mesto Peter Jantol (590), 7.mesto Štefan Flerin (588) in 10.mesto Marko Oman s 577 podrtimi keglji.

Pri rekreativcih je prvo mesto osvojil Miro Homar (572), drugi je bil Albin Grubar (538), oba Kamnik, tretji pa Boris Mušič, Adergas s 522 podrtimi keglji.

Pri rekreativkah je zmagala Polona Fister iz Tržiča.

Po končanem tekmovanju je priznanja in nagrade najboljšim podelil podpredsednik KK CALCIT Kamnik, g. Franci Spruk.

Vsem članom kluba, ki so poskrbeli za organizacijo in nemoten potek tekmovanja, se iskreno zahvaljujemo.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba Kamnik, na YOUTUBE kanalu (kkcalcit kamnik) pa tudi video prenos dela tekmovanja.

Štefan Flerin