Naslovnica / Črna kronika / Strašljive klovne naznanite policiji
Strašljivi klovn je prestrašil tudi mladoletno sprehajalko psa, ki se je zatekla na Šutno. (Simbolična fotomontaža.)

Strašljive klovne naznanite policiji

Klovnovsko strašenje ima lahko elemente prekrška, ali celo kaznivega dejanja, zato tovrstne pojave brez oklevanja naznanite policiji. S sinočnjem primero strašenja otroka z motorno žago kamniški policisti zaenkrat še niso seznanjeni, so pa v soboto, 15. oktobra 2016, obravnavali podoben primer, ki se je zgodil v središču Kamnika, ko je klovn močno prestrašil mladoletno sprehajalko psa.

V zvezi s sinočnjim dogodkom, ko je v strašljivega klovna zamaskirana oseba, v bližini trgovskega centra Mercator v Kamniku, z motorno žago prestrašila 10-letnega dečka, smo za informacije zaprosili tudi Policijsko upravo Ljubljana.

Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana, nam je sporočilu, da Policijska postaja Kamnik zaenkrat o sinočnjem dogodku še ni bila obveščena, zato občanko, katere otroka je prestrašil klovn pozivajo, da omenjeni dogodek naznani tudi policiji.

Klovn prestrašil tudi mladoletno sprehajalko psa

Po podatkih PU Ljubljana, so bili kamniški policisti zaenkrat seznanjeni zgolj s prijavo dogodka, ki se je zgodil 15. 10. 2016, okrog 20:30, na Usnjarski ulici v Kamniku.

Mladoletnica je tistega večera po mestnih ulicah sprehajala psa. Ko se je vračala proti domu je na Usnjarski ulici, v smeri Šolske ulice, opazila oseba, ki je bila oblečena v črno, na glavi pa je imela lasuljo in masko. Omenjena oseba oz. klovn, je pri tem v roka držal neznan predmet, ki je bil podoben nožu. Kaj točno je v rokah držal klovn mladoletnica policistom ni znala povedati, saj se je klovna močno prestrašila, zato je stekla v smeri Šutne, pri čemer se v strahu ni ozirala za seboj, zato policistom tudi ni znala povedati, ali ji je strašljivi klovn tudi sledil oz. stekel za njo.

Srhljiva “igra”, ki se lahko konča tudi tragično

V sporočilu, ki nam je bilo posredovano, je tiskovna predstavnica PU Ljubljana, Nataša Pučko zapisala še, da se je v letošnjem letu po svetu razširila “igra”, kjer osebe preoblečene v klovne, predvsem v nočnem času, strašijo ljudi, običajno predvsem otroke. Pri tem »klovni« velikokrat uporabljajo tudi različne predmete, denimo palice, nože, motorne žage… s čemer pri oškodovancih vzbujajo občutek prestrašenosti in ogroženosti.

Pri vsem skupaj pa ne gre za povsem nedolžno potegavščino, saj lahko pride tudi do poškodb med begom zaradi strahu. Zato je, kot navajajo na Policijski upravi Ljubljana, nedopustno, da bi posamezniki, tudi v smislu »šaljive igre« posegali v integriteto posameznikov.

Klovne naznanite policiji

Policisti spričo tega občanom svetujejo, da se v takšnih primerih obnašajo samozaščitno in se, v koliko je to mogoče, umaknejo v »varen prostor«, denimo v trgovino, gostilno, zdravstveni dom, ali kak drug obljuden javen prostor, ter od tam nemudoma obvestijo policijo, ali pa koga izmed prisotnih zaprosijo, da to stori namesto njih.

Ravnanja »klovnov« oz. takšnih  oseb  imajo namreč lahko elemente  prekrška,  lahko  pa, še posebej ob morebitni uporabi nevarnega orodja oz. orožja, tudi elemente kaznivega dejanja, zato je potrebno dogodke nemudoma naznaniti policiji.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve