Naslovnica / ŠPORT / Tekači z makaroni v roki na Svetega Primoža – 6. Zimska liga – petič (27. 12. 2014)

Tekači z makaroni v roki na Svetega Primoža – 6. Zimska liga – petič (27. 12. 2014)

6. zimska liga Sv. Primož – petič (27. 12. 2014)

Lucifer stoji pred vrati Onostranstva. Potrka. Znani glas Gospodarja neba in vsega stvarjenja ga vpraša: “Kaj želiš?”
“Želim v nebesa, v raj in se radovati s tabo” odgovori Lucifer.
“Povej mi kaj dobrega si naredil v življenju” vprašanje Gospodarja.
“Uf, tega je bilo kar veliko. Vsak dan sem telovadil in skrbel za svojo športno postavo. Delal sem cele dneve, da sem dovolj zaslužil za avto in hišo. Skratka, težko opišem vsa svoja dobra dela.”
Gospodar glasno: “Ne sprašujem te, kaj si dobrega naredil zase, zanima me, kaj si dobrega naredil za druge …?”
… in na drugi strani vrat je bila tišina.

Pisana mavrica tekačev, se je danes že petič zbrala pri Vegradu. Ure so ostale doma. Na ramenih pa so bili nahrbtniki. Pozdravilo nas je prvo hladno jutro, ki je lepilo nosnice, in v zraku je bil vonj po prvem snegu. 


zl0
Anina zvezdica smo se imenovali danes, saj je bila peta izvedba zimske lige posvečena otrokom in družinam, ki tanko piskajo in ki jih je najhuje prizadela “kapitalistična svinja”, ki me vse prevečkrat spomni na satiro Živalska farma. 

Vsak od tekačev je do Sv. Primoža prinesel živilo in ga podaril nekomu; nekomu, ki je lačen.

Hvala vsem skupaj in vsakemu posebej. Pokazali in dokazali smo, da lahko skupaj naredimo veliko za nekoga, ki je v stiski in hkrati naredimo tudi nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Zbrali smo kar za 160 kg živil (štiri velike škatle), ki smo jih dopoldan predali ekipi Anine zvezdice iz Kamnika. Hvala Eva in Nataša, ker bosta poskrbeli, da bo ta šla v roke tistih, ki jo resnično potrebujejo. 


Poleg vseh Vas tekačic, tekačev in otrok, zvestih ligašev, en velik hvala tudi družinama Repnik in Cukjati in Petru Uršiču – Sveti Primož za vso zbrano hrano. Društvu gorska reševalna služba Kamnik in Matjažu Ravnikarju za pomoč pri transportu, Luciji Grilc, prostovoljni gasilki pri PGD Kamniška Bistrica za učinkovit štart in energijo.

zl75

Bravo Tinkari, ki je na izlet pripeljala otroke v okviru projekta Zdrav življenjski slog Osnovne šole Stranje (projekt je podprt s strani Evropskih socialnih skladov in Zavoda za šport Planica) in hura tudi vsem mentoricam (Marta Omovšek in Tadeja Uršič), ki so spremljale otroke. OŠ Stranje “itak” kapo dol za vse aktivnosti in podporo otrokom pri športnih dejavnostih. Vzor Kamnika.

Mizarstvo Golob je znova poskrbelo, da smo se lahko pri Sv. Primožu pogreli s čaji.In potem so tukaj še nekdanji in sedanji kamniški vrhunski športniki, ki so s svojo prisotnostjo zgled našim “mladcem”:

 • kolesarka Vida Uršič
 • tekač Zvone Kemperl
 • Lado Kveder, odličen gorski in cestni tekač in legenda in ikona zimske lige, ki je v vseh šestih letih manjkal samo na eni ligi
 • triatlonec Miro Kregar
 • gorski tekač Sebastjan Zarnik
 • duatlonec Andrej Medved
 • Iztok Arbajter, najboljši športnik Slovenske vojske 2014.

  In tukaj je še družina Papež, ki je vzela 6. zimsko ligo pod svoje okrilje in ki nam vsem skupaj daje možnosti za druženje in zdrav življenjski slog. Hvala Mira in Dušan. 

papezevi

Saj res, skoraj sem pozabil rezultate: 1. mesto vsem udeležencem današnje pete izvedbe 6. zimske lige. Carji ste in ponosni smo na Vas. 

Vse lepo v letu 2015 z željo, da bo nekoč zbiranje hrane za lačne družine zgolj slab spomin in opomin našim “genom”.Organizator 6. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.

Sponzorji:

Sveti Primož nad Kamnikom.
Mizarstvo Golob

Besedilo: Matjaž Šerkezi
Fotografije: Klemen Udovč – Clementino, Marko Alpner in Matjaž Šerkezi
Kamera: Andrej Jeglič in Tomaž Cukjati
Rezultati: Igor Alpner

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve