Naslovnica / Napovedi in obvestila / Termini brezplačnega testiranja v Kamniku (prvi teden marca)

Termini brezplačnega testiranja v Kamniku (prvi teden marca)

Brezplačno hitro testiranje za občanke in občane občin Kamnik in Komenda, se bo v Domu kulture Kamnik izvajalo tudi v prihodnjem tednu, in sicer v sredo 3. in  petek 5. marca. Pozor, ure namenjene testiranju so nekoliko spremenjene.

Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

Termini testiranja:

  • sreda, 3. marec 2021, od 8.30 do 10. ure, od 10.30 do 12. ure in od 12.30 do 14. ure,
  • petek, 5. marec 2021, od 8.30 do 10. ure, od 10.30 do 12. ure  in od 12.30 do 14. ure.  
–> Termini brezplačnega testiranja v Kamniku (drugi teden marca)

Opozorilo: V ponedeljek, 1. marca 2021, se bo izvajalo izključno testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, zato testiranje za občane in občanke občin Kamnik in Komenda ne bo mogoče, kar pomeni, da jih bo redarska služba zavrnila skladno z navodili Ministrstva za zdravje.

 

Navodila

Pri čakanju na odvzem brisa upoštevajte prometni režim. Z vozilom se pripeljete na točko po sistemu DRIVE IN (pripelji in odpelji). Redarska služba Občine Kamnik namreč skrbi za varnost in red do točke testiranja ne glede na način prihoda, in sicer po sistemu izmenjave en obiskovalcev v peš coni in eno vozilo. Poudariti velja, da je čakanje v vozilih tudi bistveno varneje za občanke in občane, hkrati pa glede na vremenske razmere tudi prijaznejše. Iz teh razlogov zato Občinski štab Civilne zaščite naproša, da se tisti, ki to lahko, na lokacijo pripeljete z vozilom in v njem počakate na navodila redarske službe Občine Kamnik, ki vas bo sprejela in usmerila. Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.

V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

Pomembno: Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.

–> Termini brezplačnega testiranja v Kamniku (drugi teden marca)