Naslovnica / KULTURA / TH’ N FEJST – turneja Poljanškov skoraj pri kraju

TH’ N FEJST – turneja Poljanškov skoraj pri kraju

Člani Ansambla Poljanšek so šele v teh dneh uspeli preboleti mačka, ki so ga pridelali prejšnji mesec, ko so v Domu kulture Kamnik, v čast in slavo prve obletnice svojega delovanja, pripravili »jubilejni koncert«. Kot poroča neodvisno združenje tuhinjskih natakaric, se je kulturni koncert sprevrgel v veseljaško turnejo, ki ji še ni konca. No, upamo, da fante ne boli preveč glava, saj je pred vrati sv. Martin, da bližajočega se veselega decembra ne omenjamo.

Glede na to, da je od dogodka minilo že kar nekaj časa, bralci prispevka, ki so nam ga poslali fantje, najbrž ne boste izvedeli kaj dosti novega, ga pa vseeno objavljamo, da si lahko dekleta in žene Poljanškov svoje izbrance ogledajo vsaj na videoposnetku.

Drage Poljanškice, ne bodite prestroge. Fantje sporočajo, da so že skoraj pri sebi in bi se radi vrnili domov, ampak si še ne upajo. Zato prosijo, če jim lahko prek portala Kamnik Info sporočite, če so valjarji in ponve že nazaj v omarah,  je zrak že čist in se lahko vrnejo domov, brez bojazni, da bodo morali “še na morje”.

Dovolj neumnosti, poglejmo raje kaj so fantje, ki za vsak slučaj trenirajo izvedbo pesmi »Prelep je ta naš samski stan…« zapisali o svoji rojstnodnevni veselici, ki je očitno pustila posledice, saj so fantje staknili sindrom Alenke Bratušek in o sebi pišejo o tretji osebi, kar pa je, glede na naporno “turnejo” povsem razumljivo. Obstaja pa še bolj verjetna razlaga; fantje se dogodka sploh ne spomnijo, zato so nekega svojega oboževalca, ali oboževalko, naprosili, da jim osveži spomin. Takole si bodo vse skupaj zapomnili:

Poljanški tik pred nastopom na T'HN FEJST-u. Foto: Boris Kovačič - Brežice

Poljanški tik pred nastopom na T’HN FEJST-u. –  Foto: Boris Kovačič – Brežice

 

Ansambel Poljanšek praznuje prvo obletnico svojega delovanja. Prvi TH`N FEJST – jubilejni koncert so v soboto, 18. oktobra 2014 pripravili v  domu kulture Kamnik in dvorano napolnil s čudovitimi melodijami narodno-zabavnih viž.

Sedež Ansambla Poljanšek je v Srednji vasi v tuhinjski dolini, od tod tudi ime TH’ N FEJST.

Koncert se je začel energično z njihovo prvo uspešnico Tvoja trma, v nadaljevanju pa so se v ritmu polke in valčka izmenjavale njihove lastne skladbe, med njimi tudi Gasilska veselica, zmagovalka Veseljakove naj viže.

Poljanški pa so medse povabili tudi kar nekaj odličnih glasbenih gostov, in sicer ansambel Vžig, ansambel Erazem, Pajdaše, ansambel Stil, za posebno presenečenje pa je poskrbel legendarni Rudi Poljanšek, oče Sandija Poljanška in pa Filip Kranjec, prvi pevec ansambla bratov Poljanšek.

Skupaj so zapeli in zaigrali nekaj največjih uspešnic ansambla bratov Poljanšek in tako združili dve generaciji, ki ju povezuje posebna naklonjenost do narodno – zabavne glasbe.

Koncert pa je bil tudi šaljivo obarvan, za kar je s svojim hudomušnim vodenjem poskrbel Franci Podbrežnik – Solčavski, seveda pa se je koncerta, kot se za tako prireditev spodobi udeležil tudi župan občine Kamnik, g. Marjan Šarec, ki je članom ansambla namenil nekaj vzpodbudnih besed in pohval.

Vzdušje v dvorani je bilo enkratno, k čimer so pripomogli tudi člani kamniških narodnih noš, ki so na odru popestrili dogajanje s plesnimi vložki.

Obiskovalci so dobri dve uri uživali v pestrem programu, polnem presenečenj, rajanje pa se je nadaljevalo pozno v noč, saj so člani ansambla v avli kulturnega doma poskrbeli za prigrizke in pijačo za vse obiskovalce, seveda pa niti ni manjkalo dobre glasbe.

Člani ansambla Poljanšek Sandi, Boris, Marko in Miha se vsem obiskovalcem in nastopajočim  zahvaljujejo za obisk, obenem pa jih vabijo že na naslednji 2. TH’ N FEJST v prihodnjem letu in obljubljajo, da bo še bolj zabavno kot je bilo letos.