Naslovnica / KULTURA / The tribe – muzikal kamniških dijakov je prejel nagrado Vizionar

The tribe – muzikal kamniških dijakov je prejel nagrado Vizionar

Dijaki Angleške gledališke skupine GSŠRM so na festivalu mladinske kulture Vizije 2018, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, prejeli Vizionarja za glasbeno scensko produkcijo avtorske predstave The tribe, ki ni navdušila le kamniškega občinstva, ampak tudi obiskovalce odprtja festivala v Novi Gorici.

Kamniškim dijakinjam in dijakom, ki so že domače občinstvo (večkrat) navdušili s svojim avtorskim muzikalom The tribe, je namreč pripadla posebna čast, saj je izvedba njihove predstave predstavljala tudi otvoritveno dejanje letošnjih Vizij. Kot smo že omenili, pa je bil njihov muzikal, nedvomno povsem zasluženo, nagrajen tudi z nagrado Vizionar za glasbeno scensko produkcijo avtorske predstave, in sicer z obrazložitvijo:

»Produkcijsko zahtevna forma muzikala je tradicionalno v rokah zrelih ustvarjalcev. Muzikal THE TRIBE je dokaz, da se te zvrsti lahko in morajo lotevati tudi mladi. Preplet scenskih rešitev – kostumogorafija, luč, koreografija in scenografija – so nam ponudili vizualni presežek festivala. Ansambelski nastop je bil udaren in ustrezno podprt z generacijsko primerno glasbo. Ob solistih je potrebno  izpostaviti res izjemno zasedbo spremljevalnih vokalov.«

Po dveh lanskih nagradah, zlatem priznanju na 23. državnem Kekčevem srečanju otroških gledaliških skupin, ki jo je prejela gledališka skupina Verine zvezdice iz OŠ Marije Vere, ter Rock Vizionarju Mance Berlec, je to že (najmanj) tretje vidnejše državno priznanje, ki so jo v zadnjem času prejeli mladi kamniški glasbeni in gledališki ustvarjalci, kar pa še ni vse.

Kamnik ima v letošnjem letu na nakovalu priznanj namreč vsaj še eno vroče železo, in sicer predstavo Za Narodov Blagor, ki se ji je, v precej hudi konkurenci, uspelo uvrstiti na regijsko Linhartovo srečanje oz. Festival gorenjskih komedijantov, ki bo med 4. in 7. julijem potekal v Radovljici, za nameček pa je selektor Gašper Jarni Ani Cimperman, za vlogo Katarine Grozd ter Goranu Završniku, za vlogo dr. Antona Grozda, že podelil priznanji za njuni vlogi.

Kamniška ustvarjalna pomlad, kljub ne vedno najbolj razumevajočim občinskim »ledenim možem ter ženam« in občasni »občinski kulturni pozebi«, vseeno doživlja svoj Maj, na katerega smo dolgo čakali.

Iskrene čestitke!

X