Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Uspešno izpeljan zabavni predvolilni večer z županskim kandidatom Igorjem Žavbijem

Uspešno izpeljan zabavni predvolilni večer z županskim kandidatom Igorjem Žavbijem

Sinoči se je v Domu kulture Kamnik odvil uspešen zabavni predvolilni večer z županskim kandidatom stranke LMŠ Igorjem Žavbijem in kandidati Liste LMŠ.

V Domu kulture Kamnik je sinoči, 15. novembra potekal zabavni predvolilni večer z županskim kandidatom občine Kamnik stranke Lista Marjana Šarca Igorjem Žavbijem. Po uvodnem programu je na oder stopil predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, ki je v daljšem nagovoru podpore županskemu kandidatu svoje stranke izrazil prepričanje, da je Igor Žavbi pravi izbor za župana Občine Kamnik. V nagovoru je izrazil podporo tako županskemu kandidatu Igorju Žavbiju, kot tudi vsem kandidatom za občinski svet, pred katerimi je zahtevna naloga vodenja Kamnika. Spomnil je, da je Igor Žavbi trenutno še vedno podžupan v začasni funkciji župana.

Marjan Šarec je v nagovoru povedal, da kot občan Kamnika spremlja kampanjo: »Sicer nimam navade komentirati početja drugih. A nekateri mislijo, da bodo svet rešili v enem mesecu. V naši stranki se zavedamo odgovornosti, in vemo, da je krivično ljudem obljubljati stvari, ki so neuresničljive. Dvakrat nam je že uspelo brez velikih obljub. Kajti župansko delo je težko in je odgovorno. Tisti, ki misli, da bo z izvolitvijo na občinsko funkcijo lahko vse naredil čez noč, se moti.«

Marjan Šarec, nekoč tudi sam župan Občine Kamnik kar dva mandata, je poudaril, da kot župan moraš poznati zakonodajo, pravilnike, statute in še mnogo tega, da lahko vodiš občino.

»Prepričan sem, da bo Igor znal voditi Kamnik, ker je skromen, realen in ve, da lahko uspeš le s trdim delom, z voljo, vztrajnostjo in energijo, s pomočjo odlične ekipe, ki jo v naši stranki imamo,« je nadaljeval Marjan Šarec. »Kajti občinska raven je izjemnega pomena in na njej se dogaja vse tisto, kar ljudje najbolj občutimo.«

Šarec je v zaključku nagovora povedal, da Igorja Žavbija čaka po volitvah veliko dela, ki se ga zagotovo ne bo ustrašil. »Dela se nismo nikoli ustrašili. Naša stranka je stranka realnih, delovnih ljudi, je stranka, ki povezuje in se ne ustraši izzivov. Pomembna je poštenost in sposobnost. Verjamem, da bomo tudi tokrat uspešni na lokalnem nivoju in da bo Kamnik šel naprej z novo ekipo, ki ji popolnoma zaupam. Drage Kamničanke in dragi Kamničani, izberite odločnost, delavnost, poznavanje problematike in verjamem, da vam ne bo žal. V nedeljo zato glasujte za našo stranko in Igorja Žavbija.«

Po delu zabavnega programa je voditelj na oder povabil Igorja Žavbija, kandidata stranke LMŠ za župana Občine Kamnik in trenutnega podžupana občine v začasnem opravljanju funkcije župana. Poudaril je, da je vedno sprejemal izzive, se z njimi spopadal in mnoge tudi uspešno zaključil. »Ko smo leta 2014 ustanovili stranko Lista Marjana Šarca me je Marjan poklical in mi predlagal, da naj vodim zbor stranke, kar sem z veseljem sprejel. Šele ko sem prejel scenarij,  sem v njemu videl, da za predsednika stranke predlagajo Marjana Šarca, mene pa za podpredsednika.«

Takrat je bila pred njimi naporna in dolga politična kampanja na lokalnih volitvah, ki se jo je Igor Žavbi z veseljem in resno lotil. Rezultat skupnega dela pa je bilo izvoljenih kar 14 svetnikov v Občinski svet občine Kamnik iz stranke LMŠ. Po volitvah mu je Marjan Šarec ponudil podžupansko mesto, ker potrebuje človeka, ki je pripravljen trdo delati in ki mu lahko zaupa.

Skoraj pol leta po imenovanju za podžupana je za Igorja Žavbija prišel nov izziv, ko je prevzel funkcijo župana zaradi Marjanove bolniške odsotnosti. Pred njim je bila še ena velika naloga – izpeljati občinski praznik. »Sledilo je še veliko izzivov, med njimi prav gotovo Marjanova kandidatura za predsednika vlade, za katero smo imeli dolgo in naporno kampanjo, ki smo jo odlično oddelali in sem nanjo zelo ponosen. Prevzel sem vodenje ekipe na terenu. In ko je bil Marjan izvoljen za predsednika Vlade, sem kot podžupan nastopil v županski funkciji in se šele kasneje odločil, da bom kandidiral za župana,« je dejal Igor Žavbi.

Kot je dejal Žavbi, je v štirih letih v funkciji podžupana in zdaj v funkciji začasnega župana spoznal vse težave v občini Kamnik. V teh 4 letih je spoznal celoten Kamnik in celotno problematiko tega.

»Brez dobre ekipe in v slabih pogojih, se zelo težko dela.  Sedanja vlada pa je že zagotovila višja sredstva na osnovi povprečnin. Najprej moramo urediti preko 420 kilometrov cest, ki so povečini v izredno slabem stanju, potem začeti graditi novo Osnovno šolo Frana Albrehta, lotiti se bomo morali še drugih podružničnih šol (Vranja Peč in Gozd) – Kamnik je sicer znan po temu, da ima kar 6 osnovnih šol -, se lotiti številnih projektov, ki so že pripravljeni, a zaradi pomanjkanja sredstev še niso bili izpeljani. Vsega ostalega ne bomo mogli narediti, a vem, kaj lahko in z gotovostjo obljubim: da bomo trdo delali. Ob izvolitvi se mi ne bo treba učiti, kako deluje občina, saj imam s tem aktualne štiriletne izkušnje. Ob sebi imam odlično ekipo, ki  tudi kandidira za občinski svet.« Na koncu je še pozval volivce, naj gredo v nedeljo, 18. novembra na volišča: »Oddajte glas zame in za našo listo svetniških kandidatk in kandidatov. Obljubljam, da bomo delali še naprej tako kot smo do sedaj: pošteno, zavzeto, skrbno – naj gre Kamnik naprej!«


Prireditev je kot voditelj in komik povezoval Tilen Artač, za zabavo pa so poskrbeli tudi Skupina Špica, Ansambel Domačini, Ansambel Viharnik, Ansambel Galop, Ansambel Hec, Ansambel Šus, Ansambel Poljanšek, Skupina Bojsi in Klapa Mali grad. V drugem delu prireditve je med zabavnim in glasbenim programom Tilen Artač predstavil kandidatne liste za občinski svet Občine Kamnik ob burnih aplavzih polnega Doma kulture v Kamniku.

 

Po zaključeni prireditvi je sledila pogostitev za obiskovalce in podpornike ter sproščeno druženje s kandidatom za župana Občine Kamnik Igorjem Žavbijem, predsednikom stranke LMŠ Marjanom Šarcem in kandidati za Občinski svet.

Bojan  Rojko
Predstavnik za stike z javnostmi
Lista Marjana Šarca

 

Naročnik objave: Lista Marjana Šarca

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve