Naslovnica / KULTURA / V Barutani se je treslo…

V Barutani se je treslo…

Kreativna četrt Barutana je v naše kraje ponovno in po dolgem času med nas pripeljala pravo rock poslastico za vse željne in zdolgočasene kamniške rokerje in metalce, ki so v teh koronskih časih prikrajšani za večino, če ne kar za vse njim ljube koncerte.

Shadow universe je senčno-slovenski instrumentalni glasbeni projekt, ki je z včerajšnjim nastopom zatresel ne le šlosarijo ampak tudi kar dobršen del okoliških stavb nekdanje Barutane. S hipnotičnimi videoprojekcijami in kontrastom med svetlo klavirsko izkušnjo ter temačno globino brutalnih bobnov sta mladca, ki sestavljata senčno vesolje, očarala skoraj do zadnjega sedeža polno četrt.

Z odlično tehnično podlago osvetlitve in gosto meglo je včerajšnji koncert zbranim za trenutek dal občutek pravega festivalskega vzdušja, hkrati pa je bil bridki opomin zbranim na vse odpovedane festivale v letošnjem letu.

Prav zagotovo so zaradi tega zbrani poslušalci še toliko bolj cenili nastop mladih glasbenikov in kljub temu, da je normalno obnašanje rokerjev na koncertih trenutno prepovedano, so se poslušalci nekoliko nemirno zibali in kuštrali lase kar na svojih dodeljenih sedežih.