Naslovnica / NOVICE / V Kamniku se bodo nocoj prižgale praznične luči
Fotografija: Žiga Deisinger

V Kamniku se bodo nocoj prižgale praznične luči

Danes je prva adventna nedelja in v marsikaterem domu je na adventnem venčku zagorela prva sveča. V praznično razsvetljavo pa se bo nocoj odel tudi Kamnik, v katerem se bodo zvečer prižgale novoletne lučke.

Z začetkom adventnega časa, ki se začne na četrto nedeljo pred božičem, pripadniki katoliške vere vstopajo v novo cerkveno leto in začnejo s pripravami na božične praznike in sam božič, medtem ko prva adventna nedelja, med 27. novembrom in 3. decembrom, sovpada tudi s prihodom t.i. veselega decembra.

Kako vesel in prazničen bo letošnji “veseli december”, katerega običajna druženja in veseljačenja utegnejo v veliki meri omejiti preventivni ukrepi, zaenkrat še ni povsem jasno, v vsakem primeru pa bo zagotovo zagotovo precej drugačen in bolj umirjen od “veselih decembrov” iz preteklih let. Nenazadnje tudi zaradi tega, ker tradicionalni prižig lučk oz. praznične razsvetljave letos v Kamniku ne bo pospremljen z običajnimi prireditvami, ki so bile v preteklih letih tudi zelo dobro obiskane.

Bodo pa lučke nocoj, menda tam enkrat okrog 17. ure, kar je sicer precej strogo varovana občinska skrivnost, saj si pristojni v mestu, iz povsem razumljivih razlogov, ne želijo prevelike gneče, v našem mestu vseeno zasvetile v vsem svojem sijaju.

Če se boste danes zvečer slučajno sprehodili po mestnih ulicah, da si ogledate kako izgleda praznično razsvetljeni Kamnik, pa nikar ne pozabite nadeti zaščitne maske in dosledno upoštevajte vse predpisane in zapovedane preventivne ukrepe.

Če že ne zaradi vljudnosti in obzirnosti do ostalih, pa vsaj zato, da vam praznikov ne bo potrebno preživljati v karanteni oz. bolniški postelji.