Naslovnica / Črna kronika / V krožišču na Bakovniku je voznica izsilila kolesarko

V krožišču na Bakovniku je voznica izsilila kolesarko

V krožišču na Ljubljanski cesti na Bakovniku je dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka, ki jo je izsilila voznica osebnega vozila.

Danes dopoldne, okoli 10:30, je v krožišču na Bakovniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi kolesarka in voznica osebnega vozila.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana so policisti ugotovili, da je  voznica osebnega vozila zapeljala v krožišče, pri tem pa izsilila prednost kolesarki, ki je v tem času pravilno pripeljala po krožišču. V trčenju se je kolesarka huje poškodovala, vendar njeno življenje, kot navajajo policisti, ni ogroženo.

Poškodovano kolesarko so oskrbeli reševalci NMP Kamnik ter jo z reševalni vozilom prepeljali nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, na prizorišču pa so posredovali tudi gasilke in gasilci PGD Kamnik, ki so poskrbeli za zavarovanje kraja nezgode in urejanje prometa.

 

V zvezi z nesrečo policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil, in sicer v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Zaradi nesreče je bil promet na Ljubljanski cesti nekaj časa oviran ter urejen izmenično enosmerno.