Naslovnica / Črna kronika / V Zdravstvenem domu Kamnik grozil, da se bo vrnil s pištolo

V Zdravstvenem domu Kamnik grozil, da se bo vrnil s pištolo

V prejšnjem tednu so imeli kamniški policisti kar nekaj dela, med drugim pa so morali posredovati tudi v Zdravstvenem domu Kamnik, kjer je razburjen pacient osebju zdravstvenega doma grozil, da se bo vrnil s pištolo.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 5. do 11. decembra 2016)

PROMETNA NESREČA NA GLAVNEM TRGU
05.12.2016 – Na Glavnem trgu so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozila pred kolesarjem, ki je zaradi tega padel in zadobil lahke telesne poškodbe. Kolesar je zdravniško pomoč poiskal sam, povzročitelju pa so policisti na kraju samem izdali plačilni nalog.

LUMP UKRADEL RADIATORJA
06.12.2016 – Policisti so v industrijski coni Žeje obravnavali tatvino dveh električnih radiatorjev s katerim je neznanec podjetje oškodoval za 200 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TRČIL V STANOVANJSKO HIŠO IN ODPELJAL
06.12.2016 – Na Streliški ulici sta policista obravnavala prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z manjšim vozilom temne barve trčil v vogal hiše in s kraja odpeljal. Nastala je materialna škoda za okoli 500 evrov.  Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

NA PREHODU ZA PEŠCE POVOZIL PEŠKO
07.12.2016 – Policista sta na Ljubljanski cesti obravnavala prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno da je peška pravilno prečkala prehod za pešce, ko je pripeljal voznik, kateri jo je spregledal  in trčil v peško. Peška  je bila s kraja z reševalnim vozilom ZD Kamnik odpeljana na UB KC. Zoper povzročitelja prometne nesreče sledi kazenska ovadba  na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V FRIZERSKI SALON
08.12.2016 – Na Bakovniku so policisti obravnavali vlom v frizerski salon. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči z neznanim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata frizerskega salona in iz zaprtega predala blagajne, odtujil menjalni denar v višini 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
08.12.2016 – Policista sta v naselju Rodica imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,65 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

V ZDRAVSTVENEM DOMU GROZIL OSEBJU
08.12.2016 – Kar nekaj vpitja, groženj in hude krvi, pa je bilo v petek deležno osebje Zdravstvenega doma Kamnik, kjer je kraval zganjal občan, ki se ni strinjal, da bo moral, tako kot žal vsi, na storitve nekoliko počakati.

Občana je vse skupaj tako vznemirilo, da začel vpiti in žaliti zdravstveno osebje, pri čemer je povsem resno grozil tudi s tem, da se bo v Zdravstveni dom Kamnik vrnil s pištolo.

Zaposlenim v ZD Kamnik tako ni preostalo drugega, kot ta so na pomoč poklicali policiste ter jih obvestila, da razburjen občan zahteva zobozdravstvene storitve izven delovnega časa ordinacije, pri tem pa vpil, žalil in grozil, da se bo v ZD vrnil s pištolo in…

K sreči se je vse skupaj končalo zgolj z grožnjami, policisti pa so razburjenega kršitelja javnega reda in miru pomirili s plačilnim nalogom.

Glede na to, da je v Izoli v podobni situaciji pred nedavnim prišlo do tragičnega primera, smo Saša Rebolja, direktorja Zravstvenega doma Kamnik vprašali, če je zdravstveno osebje tovrstnih primerov groženj in nedostojnega vedenja v kamniškem zdravstvenem domu deležno večkrat.

Sašo Rebolj nam je povedal, da se s tovrstnimi primeri sicer ne srečujejo ravno vsak dan, vsako leto pa vseeno zabeležijo kake 3 ali 4 tovrstne primere, ko se občani preveč razburijo, ampak k sreči gre običajno zgolj za nepremišljene in prazne grožnje, ki so posledica trenutne razburjenosti.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
11.12.2016 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Komendi. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi okno kletnih prostorov in vstopil v notranjost hiše jo pregledal in odtujil zlatnino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.